Economie

Percheziții în Alba într-un dosar de eveaziune fiscală

Evaziunea fiscală se făcea în complicitate cu angajații mai multor stații de alimentare cu carburanți (fotografie de arhivă)

Miercuri, 10 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 35 de percheziții, toate în județul Alba, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Alba, în perioada 2018 – 2022, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale care comercializează carburanți ar fi eliberat, în favoarea unor societăți comerciale, bonuri fiscale care atestau achiziții de carburant, cu toate că vânzările ar fi fost efectuate altor persoane.

Ulterior, bonurile fiscale şi facturile aferente acestora ar fi fost înregistrate în contabilitățile societăților comerciale ca şi cheltuieli, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului consolidat al statului.

Se pare că, în schimbul bonurilor fiscale, angajații stațiilor de carburant ar fi perceput sume de bani, respectiv procente cuprinse între 5 și 10 % din valoarea acestora.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate documente și alte bunuri utile anchetei, în vederea completării probatoriului.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost audiate, în calitate de martor, 12 persoane.

Prejudiciul urmează să fie stabilit, mai precizează reprezentanții IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.