Politică

Eurodeputați din Comisia pentru dezvoltare regională, vizită la investiții cu fonduri europene din Alba și Cluj

delegație de șapte europarlamentari din Comisia pentru dezvoltare regională, condusă de Younous Omarjee (Grupul Stângii din Parlamentul European), va vizita, în perioada 15 – 17 mai, o serie de obiective de infrastructură și mediu finanțate cu fonduri europene din județele Alba și Cluj.

„Această vizită a delegației este extrem de importantă pentru comisia noastră și pentru Parlamentul European, pentru că ne va oferi o perspectivă asupra modului în care sunt puse în aplicare fondurile pe teren, dar și informații despre nevoilor cetățenilor și autorităților locale. Acest lucru va fi esențial pentru discuțiile noastre privind viitorul politicii de coeziune. Așteptăm cu nerăbdare să vizităm România”, a menționat, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, Younous Omarjee (Grupul Stângii din Parlamentul European – GUE/NGL, FR).

Din delegație fac parte un europarlamentar din Polonia, Krzysztof Hetman (PPE), unul din Bulgaria, Andrey Novakov (PPE), și Corina Crețu (S&D), Daniel Buda, Mircea Hava și Dan Motreanu (PPE), toți deputați din cadrul Comisiei pentru dezvoltare regională.

„În contextul crizei combinate de energie și inflație, precum și al impactului considerabil pe care războiul din Ucraina îl are asupra regiunilor din România, deputații europeni vor analiza situația de pe teren și vor discuta provocările actuale și nevoile viitoare cu reprezentanții locali și regionali și beneficiarii fondurilor. Aceștia vor avea, de asemenea, oportunitatea de a face schimb de opinii pe această temă cu membri ai Parlamentului României. Concluziile vizitei vor fi folositoare în ceea ce privește implementarea bugetului alocat politicii de coeziune în actualul exercițiu bugetar 2021 – 2027″, se arată în comunicat.

În cadrul misiunii, eurodeputații vor vizita mai multe proiecte sprijinite din fonduri structurale și de investiții, cum ar fi sistemul integrat de gestionare a deșeurilor municipale din Galda de Jos, finanțat din Fondul de Coeziune, Cetatea Alba Carolina, precum și proiectul de pe râul Someș care vizează modernizarea și extinderea infrastructurii pentru ciclism și trafic pietonal, ambele sprijinite din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

„De asemenea, aceștia vor afla mai multe despre capacitățile de producție ale cramei Jidvei, care au fost dezvoltate cu ajutorul Fondului european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR). În plus, deputații europeni vor vizita Parcul de Inovare Cluj, creat pentru a coordona și dezvolta Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC), și Centrul de Tehnologie, Evoluție, Antreprenoriat și Microîntreprinderi (TEAM)”, se precizează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.