Administrație

O jumătate de miliard de lei pentru găzduirea refugiaților ucraineni. Banii au venit și de la UE

Începând de vineri, 12 mai 2023, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, aferente lunilor ianuarie, februarie și martie ale anului curent.

Potrivit unei informări făcute de IGSU, sumele aferente celor trei luni vor fi repartizate integral inspectoratelor județene pentru situații de urgențe/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, și mai departe fiecărei primării, până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru a fi virate beneficiarilor.

„Sumele necesare intră vineri în contul IGSU, după ce Ministerul Afacerilor Interne a depus în regim de urgență toate diligențele pentru majorarea bugetului IGSU, având în vedere măsurile aprobate în ședința de Guvern din data de 10 mai 2023”, mai precizează reprezentanții IGSU.

Ministerul Afacerilor Interne a semnat, în calitate de beneficiar, în luna mai a acestui an, Contractul de Finanțare cu titlul „Solidari pentru Ucraina”, care va permite compensarea unei părți din cheltuielile efectuate în continuare de statul român pentru acoperirea nevoilor de bază imediate și sprijinirea refugiaților.

Proiectul are o valoare totală de 585.307.121,49 lei și este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.