Economie

Puțini angajatori la Bursa Generală a Locurilor de Muncă și un număr mic de persoane selectate pentru angajare

Mai puțin de 14% dintre angajatorii contactați de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba să participe la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată vineri la Alba Iulia au răspuns invitației.

Totodată, doar 22% dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă prezente la eveniment au fost selectate în vederea încadrării.

Astfel, potrivit AJOFM Alba, pentru evenimentul organizat în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, desfășurat vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, au fost contactați 197 de agenți economici, din care au confirmat participarea 26.

Numărul ofertelor de locuri de muncă a fost de 267. Din cei 430 de participanți, 98 au fost selectați în vederea încadrării în muncă, niciunul nefiind angajat pe loc.

La bursă au fost invitate să participe atât persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și persoane care doresc să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen lung și mediu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.