Educație

Sportivi din cele cinci colegii militare din țară participă la Spartachiada liceenilor

Sute de elevi militari din întreaga țară vor participa, la Alba Iulia, la Spartachiada liceenilor din instituțiile de învățământ cu acest profil, a anunțat Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia printr-un comunicat transmis joi.

„Peste 360 de sportivi din cele cinci colegii naționale militare din țară, alături de antrenori și instructori militari, vor participa în perioada 12 – 18 mai 2023, la Alba Iulia, la Olimpiada sportului militar liceal – etapa a II-a, cunoscută și sub numele de Spartachiada. Competiția este organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării, în baza calendarului sportiv pentru anul 2023, fiind găzduită de Colegiul Național Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia”, se menționează în comunicat.

La startul competiției se vor alinia loturile sportive ale colegiilor naționale militare din subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Statului Major al Forțelor Terestre – Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Statului Major al Forțelor Navale – Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, Comandamentului Logistic Întrunit – Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza și Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii – Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova.

Festivitatea de deschidere a competiției va avea loc sâmbătă dimineața, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.

Timp de cinci zile, vor avea loc întreceri la șapte discipline sportive – atletism, tenis de masă, baschet, handbal, volei (masculin și feminin), tir și triatlon, ca probe aplicativ-militare.

Pentru toate probele se va stabili un clasament pe echipe iar la tir, triatlon militar, atletism și tenis de masă, și un clasament individual.

După disputarea probelor, clasamentul general pe loturi se va întocmi prin însumarea punctelor obținute la fiecare probă/joc din etapa I și etapa a II-a.

Prima etapă a olimpiadei s-a desfășurat la Breaza, în perioada 31 martie – 4 aprilie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.