Sport

Alba Iulia a fost inclusă în premieră în Campionatul Național Super Rally

Cea de-a doua etapă a Campionatului Național Super Rally va avea loc, în perioada 2-3 iunie, pe străzile din Alba Iulia, municipiul fiind inclus în premieră în această competiție la care vor participa 24 de mașini, au anunțat, joi, într-o conferință de presă, organizatorii.

„Încă din perioada pandemiei, împreună cu domnul Mihai Leu, am gândit acest raliu pe străzile din Alba Iulia, pentru că simt că acest sport este foarte plăcut, mai ales de către cei tineri. Dacă în perioada pandemiei nu am putut să organizăm, iată că anul acesta, înainte de Rusalii, vom avea o astfel de competiție, pe care ne-o dorim de succes”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

La rândul său, promotorul campionatului, Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist și totodată campion național la raliuri și viteză în coastă, a precizat că este o competiție care se desfășoară doar în mediul urban, celelalte etape fiind programate în Mangalia (săptămâna trecută – n.r.), Deva, Timișoara, Craiova și București.

„Este cea mai nouă competiție din domeniul sporturilor cu motor care există în România, dar a avut, cumva, cea mai puternică ascensiune. Este o competiție care se desfășoară doar în oraș, pe străzile orașului. (…). Noi am limitat numărul de mașini. Vor fi maximum 24 de mașini, dar mașini foarte bune. Am fost nevoiți să facem asta, fiindcă la această competiție este amenajat un circuit stradal, pe care merg trei mașini într-o manșă. Am avut la un moment dat 146 de cereri de înscriere la București, am lăsat 66 de mașini, dar a început cursa la ora 8 și s-a terminat seara la 19. Avem 18 licențe anuale, practic piloți care vin la aproape toate etapele și punctează în campionatul național”, a explicat Mihai Leu.

El a adăugat că la fiecare etapă, inclusiv la cea din Alba Iulia, vor fi și câțiva piloți din zonă. La Alba Iulia vor fi, de exemplu, doi piloți din Alba.

Mihai Leu a spus că a fost ales un traseu dificil, dar frumos, cu un tur de 2,2 kilometri, unde, pe alocuri, mașinile, din care 9 monoposturi, pot ajunge și la aproape 200 de kilometri la oră.

Accesul spectatorilor este liber, dar numai în zonele permise, existând un plan de securitate.

„Cred că va fi o etapă deosebit de frumoasă. Vor fi și invitați surpriză”, a încheiat Mihai Leu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.