Administrație

Finanțare nerambursabilă pentru eficientizarea termică a Căminului pentru persoane vârstnice din Alba Iulia

Căminul rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia va beneficia de un sistem de eficientizare energetică, realizat printr-o investiție de aproape 4 milioane de lei, majoritatea fonduri nerambursabile.

„Am semnat contractul de proiectare și execuție pentru un sistem de eficientizare energetică la Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Proiectul ‘Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia’ este finanțat prin Programul pentru Energie în România, gestionat de către Innovation Norway, și are o valoare totală de 3,9 milioane de lei, din care 85% sunt finanțare nerambursabilă”, a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit edilului din Alba Iulia, prin acest proiect se urmărește creșterea producției de energie din surse regenerabile, valorificarea integrală a energiei electrice produsă de sistemul fotovoltaic existent, reducerea costurilor facturilor de gaz și energie electrică, dar și reducerea emisiilor anuale de dioxid de carbon.

„În urma investiției, va fi pus în funcțiune un sistem inovativ, eficient, confortabil, reversibil, durabil și prietenos cu mediul înconjurător de pompe de căldură, care vor fi corelate cu panourile fotovoltaice existente deja”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

Compania care a câștigat licitația va elabora documentația tehnică și va asigura asistența tehnică din partea proiectantului în perioada de execuție a lucrărilor, până la recepția finală, și va executa lucrările de montare și punere în funcțiune a instalațiilor.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 9 luni, a mai menționat primarul municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.