Politică

Marius Hațegan a fost desemnat candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Alba Iulia

Secretarul general al filialei Alba a Partidului Național Liberal (PNL) și, totodată, președintele filialei Alba Iulia a PNL, Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Alba, a fost desemnat, miercuri, candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Alba Iulia la alegerile de anul viitor.

Anunțul a fost făcut, miercuri seara, într-o conferință de presă, la care au participat majoritatea membrilor din conducerea organizației județene, de către liderul liberalilor din Alba, Ion Dumitrel, președintele CJ.

„PNL Alba a început acum un an pregătirea alegerilor din 2024. Organizația are obiective maxime. țelul este: 78 de primari (în toate UAT-urile din județ – n.r.), câștigarea detașată a tuturor alegerilor – europarlamentare, parlamentare, prezidențiale. (…) Marius Hațegan este propunerea organizației locale la funcția de primar al municipiului Alba Iulia”, a spus Ion Dumitrel.

Marius Hațegan a afirmat că a decis să se implice „într-o competiție deosebită, și anume, cursa pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia” pentru a reda, a susținut el, sentimentul de mândrie pentru albaiulieni și pentru a rezolva problemele administrative ale orașului.

Marius Hațegan a apreciat că este „regretabil că în ultimii ani municipiul Alba Iulia a căzut într-o stare de letargie”. El a mai spus că actuala administrație ar fi lipsită de viziune și că nu ar avea obiective clare și măsurabile.

Hațegan a afirmat că desemnarea sa a fost făcută în urma unei “proceduri interne foarte clare”, refuzând însă să spună care au fost ceilalți liberali ale căror nume au fost menționate în sondajele de opinie comandate în acest sens de către PNL.

În vârstă de 56 de ani, Marius Hațegan este absolvent al Facultății de Mecanică din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Anterior alegerii sale, în 2018, ca vicepreședinte al CJ, Marius Hațegan a fost administratorul unei societăți comerciale. Din 2013 este secretar general al PNL Alba, iar de doi ani este și președinte al PNL Alba Iulia.

După ce Mircea Hava, cel mai longeviv primar al municipiului Alba Iulia, a optat pentru o candidatură la Parlamentul European, liberalii au pierdut alegerile locale în Alba Iulia. Fost liberal, actualul primar, Gabriel Pleșa, este membru al USR. Acesta a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că va candida anul viitor pentru un nou mandat, tot din partea USR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.