Administrație

Ciugud: Expoziţie de maşini electrice şi o competiţie de eco-mobilitate

O competiție în cadrul căreia mai multe echipaje cu mașini electrice se vor întrece 8 ore încontinuu va avea loc sâmbătă în comuna Ciugud, lângă Alba Iulia, într-un eveniment intitulat „Thor Eco Challenge”, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

„Zeci de pasionați de mașini electrice sunt așteptați, sâmbătă, 20 mai 2023, la Ciugud, la „Thor Eco Challenge” – campionatul național de eco-mobilitate. Evenimentul presupune atât o expoziție de mașini electrice, cât și o competiție în cadrul căreia mai multe echipaje cu mașini electrice se vor întrece pe un traseu în interiorul comunei și în exteriorul acesteia”, transmit reprezentanții Primăriei Ciugud.

Potrivit regulamentului, echipajele trebuie să conducă 8 ore încontinuu, respectând toate regulile de circulație și încercând să economisească cât mai multă energie.

Evenimentul va debuta în parcarea primăriei, unde va avea loc expoziția de mașini electrice și de unde se va da startul competiției de eco-mobilitate.

„Pe lângă echipajele concurente, pasionații de mașini electrice sunt invitați să admire și să testeze toate modelele de la Tesla de la model 3 SR până la model S PLAID, mașini care vor fi prezente timp de 8 ore, alături de posesorii lor, în locația de start a competiției”, arată organizatorii.

Evenimentul este organizat de Asociația Thor – Tesla Happy Owners România, în parteneriat cu Primăria Comunei Ciugud.

Anul trecut, în Ciugud au avut loc două întâlniri ale pasionaților de mașini electrice, care au avut ca scop promovarea electromobilității.

Astfel, în luna mai, Ciugudul a organizat Electro-șezătoarea, o întâlnire la care au participat aproximativ 40 de mașini electrice de diferite mărci din întreaga țară. Ulterior, în luna iunie, zeci de proprietari de autoturisme electrice Tesla din întreaga țară și-au dat întâlnire la Marea Unire Tesla: Ciugud – Alba Iulia – Păuca, cel mai mare eveniment național al pasionaților celebrei mărci de autoturisme electrice.

Comuna Ciugud promovează transportul ecologic, administrația locală având stații de încărcare verzi pentru autoturismele electrice.

Astfel, în parcarea primăriei există un complex de panouri fotovoltaice, care produce energie electrică pentru alimentarea sediului administrativ, dar și pentru alimentarea a două stații de încărcare a autoturismelor electrice.

Comuna are și o a treia stație verde de încărcare, în satul Hăpria, la Centrul de Informare Turistică.

Primăria folosește în activitatea curentă și un autoturism complet electric.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.