Sport

Alexandru Sibișan, judoka la CS Unirea Alba Iulia, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Juniori de la Malaga

Alexandru Sibișan, judoka legitimat la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, a fost medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Juniori de la Malaga, desfășurată în 20-21 mai. Un alt rezultat foarte bun a fost obținut de sportiva noastră Laura Alexia Bogdan, care s-a clasat pe locul 5.

Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Alexandru Sibișan, elev la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Daniela Mateica) și sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Pitești), a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme. Primele două locuri au fost ocupate de sportivi din Spania și Kazakhstan. Locul al treilea a fost al României, grație lui Alexandru Sibișan. Tot pe locul 3 s-a clasat un alt sportiv din Spania.

Laura Alexia Bogdan (sportivă cu dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia/ CSM Cluj-Napoca) a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme. Primele patru locuri, la feminin, la această categorie, au fost ocupate de către sportive din Germania, Spania, Franța și Kazakhstan.

La Cupa Europeană de Juniori au concurat 309 de sportivi (100 la feminin, 209 la masculin) de pe 4 continente, din 22 de țări.

Ambii sportivi vin după rezultate foarte bune, obținute în urmă cu doar o săptămână, la Campionatul Național U23 de la Drobeta Turnu Severin. Alexandru Sibișan s-a clasat pe locul 2, iar Laura Alexia Bogdan pe locul 3.

De asemenea, tot în acest an, cei doi sportivi au mai obținut performanțe foarte bune pe plan național și internațional. Astfel, la Cupa Europeană de Juniori, Laura Bogdan a obținut medalia de argint în vreme ce Alexandru Sibișan a obținut medalia de bronz. Tot în acest an, la Campionatul Național Individual U21, Alexandru Sibișan a obținut medalia de aur, iar Laura Bogdan – medalia de bronz. Nu în ultimul rând, la Campionatul Național Individual de Seniori Laura Bogdan a obținut argint, în vreme ce Sibișan a câștigat medalia de bronz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.