Economie

S-a deschis la Sibiu Expo Apa, Forumul Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est” 2023

S-a deschis Expo Apa, Forumul Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est” 2023. Președintele Asociației Române a Apei, Ilie Vlaicu, a deschis evenimentul, care va dura trei zile, informează Mesagerul de Sibiu.

La eveniment participă toate companiile de apă din România, gazda fiind compania Apă Canal Sibiu, prin directorul general Vasile Maier.

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul Forumului Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est” este Conferinţa Tehnico-Stiinţifică Internațională, organizată de Asociaţia Română a Apei, în parteneriat cu International Water Association și în colaborare cu Universitatea Politehnică București, respectiv Universitatea de Tehnică de Construcţii București.

Câteva dintre prezentările incluse și temele abordate:

  • „Evaluarea economică a utilizării biogazului pentru producerea de energie în stațiile de epurare a apelor uzate”), prezentare susținută de Profesor Konstantinos P. Tsagarakis – Universitatea Tehnică Creta;
  • „Impactul schimbărilor climatice asupra surselor de apă de suprafaţă (lacuri) și efectul creat asupra apei potabile, ing. Orest Trofin – Apavital S.A.;
  • „Combinarea ozonului cu biofiltrarea pentru eliminarea contaminanților emergenți din apa potabilă și aplicațiile de reutilizare a apei”, Kenny Khoo – Managing Director, Xylem Water Solutions Kft.;
  • „Dezvoltarea de noi tehnologii privind aplicabilitatea membranelor ultrafiltrante în stațiile de epurare de capacități mici și medii” Waterflow Innovation și CW Water.

Programul activităților este complex, reflectând preocupările pentru introducerea progresului tehnic, facilitarea schimbului de idei și soluții aplicative între manageri, proiectanți, cercetători și operatori de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din țară și străinătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.