Social

Percheziții ale polițiștilor din Alba în patru județe și în București

Mai multe percheziții sunt efectuate miercuri de polițiști din Alba în București și în județele Dâmbovița, Galați, Giurgiu și Timiș la persoane bănuite că ar fi intermediat transporturi de marfă, în valoare de 128.000 de lei, fără ca ulterior să asigure plata acestora.

Patru persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba pentru audieri, iar alte cinci vor fi citate pentru a fi audiate în calitate de martori.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 9 percheziții în județele Timiș (2), Giurgiu (2), Dâmbovița (3), Galați (1) și în municipiul București (1), la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2020 – aprilie 2021, reprezentanții unor societăți comerciale ar fi postat anunțuri pe o platformă online, specializată în plasarea de comenzi de transport, manifestându-și disponibilitatea de a intermedia servicii de acest tip. Ulterior, reprezentanții societăților intermediare ar fi angajat efectuarea de transporturi de către un număr de 26 de societăți comerciale specializate, fără însă a efectua plata serviciilor prestate de către acestea și și-ar fi însușit suma totală de 128.000 de lei”, transmite IPJ Alba.

Potrivit polițiștilor, pentru a se sustrage de la verificări de natură penală sau fiscală, părțile sociale ale societăților comerciale ar fi fost cesionate în favoarea unor persoane fizice, ulterior încetându-și funcționarea.

La percheziții, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice, participă polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Alba și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Galați, Giurgiu și Dâmbovița, precum și din cadrul Direcție Generale de Poliție a Municipiului București.

Acțiunea se realizează cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.