Mozaic

Primii artiști care au pictat în Muzeul de Artă Contemporană Sibiu, Ovidiu Popârțan și Marius Jucan, premiați cu diplome de excelență

Doi artiști tatuatori, unul din Sibiu, Ovidiu Popârțan, celălalt din Cluj, Marius Jucan, au primit diplome de excelență din partea managerului interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, Alexandru Chituță, fiind primii artiști care au pictat în Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu, în cadrul expoziției „Slaves to the Needles”.

Lucrarea de peste doi metri pătrați a fost începută luni, de câțiva elevi de la Liceul de Artă din Sibiu, coordonați de profesorul Florin Viorel, președintele filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici. Marți, Ovidiu Popârțan și Marius Jucan an continuat să picteze figuri emblematice din istoria tatuajului contemporan, în cadrul lucrării colective, care a fost începută de liceenii sibieni.

Pictura de mari dimensiuni împreună cu alte tablouri spectaculoase, realizate de Marius Jucan au fost vernisate marți după-amiaza, când au fost înmânate și diplomele de excelență.

„Mă bucur că una din vechile îndeletniciri artistice își găsește spațiul și într-un muzeu și nu în orice muzeu, în Muzeul Național Brukenthal. Îmi place ceea ce văd, văd lucruri făcute temeinic, cu migală, ceea ce este unul dintre atributele tatuajului. Îi mulțumesc lui Ovidiu Popârțan, că a dorit ca în cadrul unui festival cu renume și tradiție la Sibiu, să aibă loc și o asemenea expoziție. Suntem de ceva vreme, un muzeu foarte deschis. Avem o serie de evenimente artistice și nu numai, iată și performing și este un lucru inedit la Muzeul de Artă Contemporană și lucrul acesta trebuie să se întâmple, pentru că se întâmplă în toate marile instituții, ca muzeul să nu fie doar un sediu în care vezi arta și o admiri, ci și un sediu în care poți să te exprimi, să lucrezi, să faci schițe și lucrări. Voi dați un imbold tinerilor artiști să facă lucrul acesta. De ceva vreme am instituit și o diplomă de excelență a Muzeului Național Brukenthal, pe care muzeul să o dea ca imbold artiștilor și mai mult decât atât, artiștii să se bucure și să se mândrească că au avut o expoziție în Muzeul Național Brukenthal. Da-ți-mi voie să-i acord Diploma de excelență domnului Ovidiu Popârțan, pentru tot efortul de a organiza festivalul de tradiție la Sibiu și un festival unic în concept și tot ceea ce face la Sibiu și îi mulțumesc pentru prezență. Ofer aceeași Diplomă de excelență și domnului Marius Jucan, pentru că a colorat acest spațiu de expoziție și să sperăm că în viitor la Muzeul Național Brukenthal veți mai putea admira lucrări semnate de Marius Jucan”, a declarat managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal, Alexandru Chituță, la vernisaj.

Ovidiu Popârțan, organizatorul unui festival unic în oraș, Transilvania Tattoo Expo, a evidențiat faptul că participanții la renumita convenție internațională de tatuaje de la Sibiu, au apreciat în fiecare an, valoarea operelor din Muzeul Național Brukenthal.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru faptul că ne-ați găzduit. Pentru noi, asocierea cu Muzeul Național Brukenthal, care este una dintre atracțiile Sibiului, este simbolul artistic al Sibiului, avem aici lucrări cu care ne mândrim, ne onorează. În fiecare an, pe invitații noștri la convenție (Transilvania Tattoo Expo), i-am dus în muzeu și oameni care au călătorit în toată lumea, au rămas plăcut surprinși, chiar nu le venea să creadă, că avem aici lucrări de referință”, a spus Ovidiu Popârțan.

Vernisajul expoziției poate fi văzut pe pagina de YouTube a Transilvania Tattoo Expo:

Marius Jucan va reveni la Sibiu în weekend, când va continua să picteze în cadrul Transilvania Tattoo Expo.

Expoziția „Slaves to the Needles” poate fi văzută zilnic, până duminică inclusiv, la Muzeul de Artă Contemporană, de pe Strada Tribunei nr. 6 din Sibiu.

Această expoziție și cea de motociclete din Promenada Mall sunt în avanpremiera Transilvania Tattoo Expo, convenția internațională de tatuaje care va avea loc de vineri până duminică, la Sala Thalia din Sibiu.

Printre cei prezenți la vernisajul „Slaves to the Needles” au fost artistul tatuator, Heiko din Germania, cu care vă puteți reîintâlni, la finalul săptămânii, la convenție. Acesta a sosit cu motocicleta cu care a reușit să facă înconjurul lumii, timp de 952 de zile. De asemenea, la vernisaj a fost prezent și pictorul Robert Şimon, românul premiat cu Emmy pentru efectele vizuale pentru serialul HBO „Game of Thrones”.

Reamintim că Transilvania Tattoo Expo începe vineri, la Sala Thalia. Biletele și abonamentele se găsesc atât la Sala Thalia, cât și pe iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru o zi, iar abonamentul este de 35 de lei.

Pentru programări puteți contacta artiștii invitați, pe care îi găsiți pe paginile de Facebook și Instagram ale evenimentului, transilvaniatattooexpo și pe site-ul oficial, tattooexpo.ro .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.