Politică

Doi președinți la pas prin Sibiu [galerie foto și video]

Președintele geman se află într-o vizită oficială în România la invitația omologului său Klaus Iohannis. Vizita a început joi la București și a vineri cu Sibiul.

Frank-Walter Steinmeier este cetățean de onoare al Sibiului din anul 2015, pe vremea când era Ministru de Externe al Germaniei.

În vizita la Sibiu președintele Steinmeier a fost însoțit de Președintele României Klaus Iohannis.

Vizita a început la Primărie, acolo unde Karl-Walter Steinmeier a fost întâmpinat de către Primarul Astrid Fodor, Președintele Iohannis dar și de numeroși sibieni aflați în acel moment în Piața Mare.

După ce a semnat în cartea de onoare, Președintele german a avut o discuție privată cu omologul său român și cu primarul Astrid Fodor în biroul acesteia din urmă.

De la Primărie cei doi președinți s-au îndreptat spre sediul Forumului Democrat al Germanilor unde au avut o întâlnire cu reprezentanții etniei germane din Sibiu.

În alocuțiunile lor cei doi au evidențiat importanța germanilor și a limbii germane în toate zonele României.

La ieșirea din clădirea F.D.G.R. cei doi înalți oficiali au fost întâmpinați de un grup de elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, însoțiți de soția Președintelui român, Carmen Iohannis, care au ținut să facă o fotografie cu președinții.

De la FDGR cei doi președinți, al Germaniei și al României, au plecat la pas spre Piața Huet, oprindu-se pe Podul Minciunilor de unde au admirat arhitectura centrului istoric.

Au auns apoi la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, unde au vizitat o clasă și au stat de vorbă cu elevii și cadrele didactice (aflate în grevă) de la acest prestigios liceu al Sibiului.

Ultimul popas din Sibiu a fost la Împăratul Romanior unde cei doi au participat la dineul oferit în cinstea lor de către Primarul Sibiului, Astrid Fodor. La dineu au fost invitați reprezentanți ai tuturor etniilor din Sibiu, parlamentarii de Sibiu dar și reprezentanți ai mediului de afaceri român și german care își desfășoară activitatea în orașul nostru.

Și la dineul de la Împăratul Romanilor cei doi președinți au subliniat importanța colaborării dintre cele două state pe plan economic,dar și politic și militar, mai ales în contextul geo-politic extrem de complicat din Europa acestor vremuri.

În cea de-a doua parte a zilei, delegația Președintelui Klaus Werner Iohannis și a Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a vizitat Biserica Evanghelică fortificată din Cristian.

În întâmpinarea lor au ieșit primarul comunei Cristian, preotul care slujește la biserica evanghelică și alți membri ai comunității locale.

În cadrul întâlnirii din comuna Cristian, cei doi președinți au vizitat vechea cetate săsească, au avut discuții interne în cadrul bisericii, iar apoi au degustat bunătăți tradiționale în interiorul Turnului Slăninii, un loc important pentru comunitățile de sași.

Un grup de copii din cadrul Fundației Tabaluga Peter Maffay Stifung le-au amintit edililor despre frumusețea copiilor, prin interpretarea cântecului „O lume minunată”.

Președintele României Klaus Werner Iohannis s-a declarat încântat de spectacolul oferit de către copii, le-a spus cuvinte de încurajare și a purtat un dialog cu aceștia, subliniind importanța învățământului și educației.

Foto/ Video: Mesagerul de Sibiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.