Social

O femeie și un bărbat au fost reținuți într-un caz de înșelăciune cu prejudiciu de 128.000 lei

O femeie și un bărbat au fost reținuți pentru înșelăciune într-un dosar în care au fost efectuate de polițiști din Alba mai multe percheziții în București și în județele Dâmbovița, Galați, Giurgiu și Timiș la persoane bănuite că ar fi intermediat transporturi de marfă, fără ca ulterior să asigure plata acestora.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 36 de ani, și față de o femeie, de 29 de ani, care locuiesc fără forme legale în municipiul Lugoj, județul Timiș, care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada iunie 2020 – aprilie 2021, alături de alte două persoane, aceștia ar fi postat anunțuri pe o platformă online, specializată în plasarea de comenzi de transport, manifestându-și disponibilitatea de a intermedia servicii de acest tip. Ulterior, ar fi angajat efectuarea de transporturi de către un număr de 26 de societăți comerciale specializate, fără însă a efectua plata serviciilor prestate de către acestea și și-ar fi însușit suma totală de 128.000 de lei”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru a se sustrage de la verificări de natură penală sau fiscală, părțile sociale ale societăților comerciale ar fi fost cesionate în favoarea unor persoane fizice, ulterior încetându-și funcționarea.

Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor vizate de anchetă, au fost efectuate miercuri 9 percheziții în județele Timiș (2), Giurgiu (2), Dâmbovița (3), Galați (1) și în municipiul București (1), fiind ridicate documente, telefoane mobile și laptopuri.

Aceasta s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.