Sănătate

Pacientă decedată după efectuarea anesteziei. Medicii legiști nu au putut stabili cauza morții

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba s-a autosesizat vineri și va efectua un control la Spitalul Municipal Aiud în urma decesului unei paciente, de 41 de ani, din Secția de Obstetrică-Ginecologie, la scurt timp după ce femeia a fost anesteziată pentru a fi operată.

Directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, a transmis, vineri, că instituția „s-a autosesizat și va efectua un control la Spitalul Municipal Aiud, în baza și limitele competențelor ce îi revin”. Potrivit acestuia, vor fi verificate “atât respectarea condițiilor igienico-sanitare din spital, cât și documentele intraspitalicești întocmite în cazul pacientei decedate”.

La rândul său, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a anunțat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit IPJ Alba, Poliția municipiului Aiud a fost sesizată joi, la ora 12,00, de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Aiud cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 11,20, o femeie de 41 de ani, din Aiud, a decedat în Secția de Terapie Intensivă.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în care a intrat în stop cardio-respirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare”, a transmis IPJ Alba.

Cadavrul femeii a fost depus la Serviciul de Medicină Legală, însă în urma efectuării necropsiei nu s-a putut stabili cauza morții.

„Potrivit concluziilor medico-legale, în urma necropsiei nu a putut fi stabilită cauza decesului, urmând a fi efectuate analize de laborator. Cercetările sunt continuate”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.