Mozaic

Sibiul – Capitala tatuajului din România. Artiști de pe trei continente la Transilvania Tattoo

Zeci de artiști de pe trei continente, Europa, Asia și America au sosit vineri, la cea de a 11-a ediție a Transilvania Tattoo Expo, prima convenție internațională de tatuaje din România.

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din Europa, Heiko Gantenberg, a ajuns la Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu, cu celebra sa motocicletă, expusă în fața Sălii Thalia din centrul istoric al orașului. Pe această motocicletă, Heiko a făcut încojurul lumii, timp de 952 de zile. La Sibiu, Heiko va povesti tuturor, aventura sa pe două roți.

„Am început în forță. Jos, la subsolul Sălii Thalia se lucrează. Oamenii și-au adus clienți, așteaptă clienți și sunt pregătiți să vă satisfacă cele mai trăsnite idei în materie de tatuaje. Avem invitați de pe trei continente. Avem artiști din Statele Unite, din Asia, din Europa, Hiko Gantenberg, prietenul meu din Germania, care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă, timp de 952 de zile este aici și o să facă o prezentare a călătoriei sale. Puteți vedea motocicleta sa, în fața Sălii Thalia. Prezentarea va avea loc mâine și duminică”, a anunțat organizatorul Transilvania Tattoo Expo, artistul Ovidiu Popârțan.

În timp ce la subsolul Sălii Thalia din Sibiu, artiștii și-au dat deja întâlnire cu clienții, lângă Sala Thalia, pe Bulevardul Corneliu Coposu, lângă zidul cetății Sibiului pot fi văzuți artiștii din asociațiile Geto-Dacii din Moldova și Castrum Novis din Sibiu. Aceștia sunt costumați asemenea dacilor și romanilor și vor face reconstituiri istorice în centrul Sibiului.

„Avem invitați Asociația Geto-Dacii din Moldova și Castrum Novis din Sibiu, care vor susține un spectacol de reconstitire istorică bazat pe istoria neamului nostru. Ne tragem din daci și romani. Vrem ca invitații noștri din străinătate să plece cu o lecție de istorie învățată live. Marea majoritate a oamenilor care vin de afară, vin fixați pe Vlad Ţepeș și istoria Transilvaniei, însă istoria noastră este mult mai îndepărtată. Am fost un gimpe în coasta Imperiului Roman și am vrea ca toată lumea să știe asta”, a mai spus Ovidiu Popârțan.

Transilvania Tattoo Expo a programat la finalul zilei de vineri, concursuri dedicate participanților la convenție.

Cea de a doua zi a Transilvania Tattoo Expo, sâmbătă, îl va avea în prim plan pe jurnalistul britanic, Charlie Ottley, care va sosi la Sibiu pentru a promova orașul și în special convenția de tatuaje, pe Netflix. Este pentru prima dată când Transilvania Tattoo Expo este promovată pe Netflix.

„Mâine avem un invitat special, Charlie Ottley, realizatorul seriei Wild Carpathia și Flavours of Romania. Evenimentul nostru va constitui unul dintre episoadele seriei sale, lucru care ne face să fim foarte mândri și flatați. Vă așteptăm mâine și duminică. Biletele se pot cumpăra de la intrare și online”, a precizat Ovidiu Popârțan.

Cei care doresc să vadă și altceva decât tatuaje, sunt invitați la expoziția „Slaves to the Needles” din Muzeul de Artă Contemporană, din cadrul Muzeului Național Brukenthal și la expoziția de motociclete unicat, din Promenada Mall din Sibiu. Cele două expoziții vor putea vizionate până duminică, inclusiv și fac parte din proiectul Transilvania Tattoo Expo.

Ovidiu Popârțan este unul dintre pionierii artei tatuajului din România, fiind cel care a avut primul salon autorizat la noi în țară.

Partenerii media ai Transilvania Tattoo Expo: Rock FM, Zile și nopți, Good Time, Sibiu 100 %, Ora de Sibiu, Monitorul de Cluj, Monitorul de Mediaș, Mesagerul de Sibiu, Mesagerul de Alba, TV Eveniment, Radio Eveniment FM, Ştiri de Sibiu, Sibiu independent, Sibiul in imagini, Sibiul azi, Strada Cetății, Opinia de Sibiu, Sibiul bun.

Foto/Video: Transilvania Tattoo Expo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.