Social

Ce decizie a luat Arhiepiscopia din Alba Iulia în cazul Pomohaci. Preotul, primit cu aplauze și lacrimi în ochi de către enoriași

Preotul Cristian Pomohaci nu mai poate ţine slujbe. În 30 de zile, acesta trebuie să demonstreze în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia că este nevinovat, informează monitorulcj.ro.

Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor, a ajuns luni la Arhiepiscopia din Alba Iulia, fiind aplaudat de sute de oameni care l-au aşteptat cu ochii în lacrimi, convinşi că preotul nu e vinovat.

Părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, a declarat luni presei, după ce Cristian Pomohaci a fost audiat în cazul anchetei interne privind presupusa faptă de corupere sexuală a unui minor, că acesta nu mai poate ţine slujbe. Totodată, Pomohaci a negat acuzaţiile care i s-au adus.

„Părintele a fost convocat astăzi (luni – n.r.) la Centrul Eparhial pentru a da unele lămuriri cu privire la situaţia neplăcută care s-a prezentat în articol, prin care era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr, propunându-i relaţii intime şi, sigur, în urma unei sume de bani. Aşa cum sunt regulamentele bisericeşti, părintele a fost chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă după cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, părintele a fost oprit de la slujirea sfintelor taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care este dator să aducă argumente în dezvinovăţirea celor prezentate acolo”, a spus părintele Eugen Moldovan.

Cei 300 de oameni care s-au adunat luni în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din Alba Iulia l-au aşteptat „în pace şi rugăciune” pe preotul Cristian Pomohaci.

Părintele Pomohaci a ajuns după ora 12.00 la Catedrala din Alba Iulia, însoţit de o femeie şi de un bărbat, apoi i-a salutat pe enoriaşi, dar şi pe jurnalişti, cu „Doamne ajută”.

Întrebat de jurnalişti dacă sunt adevărate acuzaţiile care i se aduc, Pomohaci nu a răspuns.

De cealaltă parte, preotul este cercetat de procurorii şi poliţiştii din Mureş pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeşte într-o comună din Mureş, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între ei, care conţine propuneri indecente, a apărut pe internet.

În înregistrarea convorbirii, un bărbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci îi propune unui adolescent să-i arate organul sexual, pe care îl numeşte „ciocan”, şi îi promite că va fi plătit dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

De asemenea, potrivit înregistrării, preotul Pomohaci îi spune adolescentului că este „fain”, amintindu-i că l-a rugat să-i facă cunoştinţă cu „unul”.

Totodată, preotul i-ar fi spus tânărului că ar putea să „aibă bărbaţi”, dar nu îi trebuie, iar între ei doi a fost „ceva special”. „Ţi-am mai spus o dată şi ai crezut că spun o nebunie”, ar fi spus Pomohaci.

Citiți articolul integral în monitorulcj.ro.

4 Comments

  1. Pingback: Alina Mungiu-Pippidi: „Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, în iad și la pușcărie” – Mesagerul de Alba

  2. Pingback: Consistoriul Eparhial din Alba Iulia: preotul Pomohaci a intrat în ancheta bisericii – Mesagerul de Alba

  3. Pingback: Organizatorii de evenimente se leapădă de Pomohaci. Începutul îl fac bistrițenii – Mesagerul de Alba

  4. Pingback: Preotul Pomohaci cere autosuspendarea din preoţie. El invocă motive medicale – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.