Social

Preotul Pomohaci cere autosuspendarea din preoţie. El invocă motive medicale

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, a depus o cerere de autosupendare din preoţie, invocând motive medicale, a declarat, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, scrie Monitorul de Cluj.

„Preotul Pomohaci a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale. Mâine este ultima zi din cele 30 pe care le-a avut la dispoziţie pentru a aduce probe reale în favoarea nevinovăţiei sale. Până acum, nu a adus niciuna. Dacă nici mâine nu aduce un argument consistent, poimâine (joi – nota red.) se va declanşa cercetarea Consistoriului eparhial. Mâine sau poimâine (miercuri sau joi – nota red.) Arhiepiscopia Alba Iulia va oferi un comunicat de presă pe această temă”, a declarat Bănescu, potrivit Mediafax.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, în cauză urmând a fi făcute cercetări, au declarat reprezentanţii Parchetului pentru Mediafax.


Citește și:

 • Parchetul General a preluat dosarul Pomohaci. Ce acuzaţii i se aduc preotului
 • „Prin părintele Pomohaci, Dumnezeu ne iubește”. Cum a fost primit Cristian Pomohaci la Gura Râului
 • Ce decizie a luat Arhiepiscopia din Alba Iulia în cazul Pomohaci. Preotul, primit cu aplauze și lacrimi în ochi de către enoriași

  Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

  Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

  Preotul susţine că este nevinovat şi are timp să-şi demonstreze nevinovăţia în faţa Eparhiei din Alba Iulia, acesta fiind, în prezent, oprit de la slujirea slujbelor bisericeşti.

 • 2 Comments

  1. Pingback: Cariera clericală a lui Cristian Pomohaci ar putea lua sfârșit astăzi – Mesagerul de Alba

  2. Pingback: Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit – Mesagerul de Alba

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.