Social

Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent, a fost caterisit, au anunțat autoritățile bisericești din Alba Iulia.

Decizia a fost luată de membrii Consistoriului Eparhial, instanţa disciplinară şi de judecată în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Membrii Consistoriului Eparhial de la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia s-au întrunit joi şi au judecat cazul preotului Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.

„S-a luat decizia de caterisire a preotului Cristian Pomohaci. Caterisirea presupune pierderea, pentru totdeauna, a preoţiei şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile, la Mitropolie”, a declarat Oliviu Botoi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, citat de Alba24.ro.


Citește și

 • Suspansul continuă în cazul Pomohaci

 • Preotul Pomohaci cere autosuspendarea din preoţie. El invocă motive medicale

 • Parchetul General a preluat dosarul Pomohaci. Ce acuzaţii i se aduc preotului

 • „Prin părintele Pomohaci, Dumnezeu ne iubește”. Cum a fost primit Cristian Pomohaci la Gura Râului

 • Ce decizie a luat Arhiepiscopia din Alba Iulia în cazul Pomohaci. Preotul, primit cu aplauze și lacrimi în ochi de către enoriași


  Preotul Cristian Pomohaci nu a prezentat până miercuri, la termenul de 30 de zile, dovezile cerute de superiorii săi pentru a-şi susţine nevinovăţia faţă de acuzaţiile ce i se aduc. El a depus doar o cerere prin care acesta solicită retragerea temporară din preoţie, invocând motive de sănătate.

  Până acum, preotul Cristian Pomohaci a fost suspendat din funcţie timp de 30 de zile de către arhiepiscop, care i-a interzis să mai slujească în biserică, urmând ca membrii Consistoriului Eparhial să se pronunţe asupra acestui caz.

 • Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.