Administrație

Fostul primar din Meteș a intrat în conflict cu cetățenii ale căror podețe le vrea dărâmate

Marți, mai mulți locuitori ai comunei Meteș au solicitat să fie primiți la Primărie în încercarea de a salva podețele din fața caselor lor. Fostul primar al localității, Traian Nicolae Ursaleş, a făcut o plângere prin care cere demolarea acestora.

Traian Nicolae Ursaleş, actualmente consilier judeţean, a făcut sesizare la Administraţia Naţională „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Mureş, privind trei podeţe, două amplasate în localitatea Lunca Meteşului şi un altul, care este, de fapt, o punte din localitatea Ampoiţa, care asigură accesul riveranilor din drumul local, amplasat pe malul stâng al pârâului, la gospodăriile amplasate pe malul drept al acestuia.

Reprezentanți ai acestei autorități a sosit în control la Primăria Comunei Meteş, pentru a verifica sesizarea. Aceștia au constatat următoarele: „Cu ocazia verificării în teren a aspectelor sesizate de către dl. Ursaleş Traian Nicolae, au fost identificate 3 poduri de dimensiuni reduse (podeţe cu cca. 4-5 m deschidere), aceste podeţe nefiind înregistrate în patrimoniul public al comunei”.

Măsurile dispuse de cei de la Apele Române se referă la transmiterea unui „inventar al tuturor traversărilor de tip pod, podeţe, punţi poziţionate peste cursurile de apă cadastrale de pe raza U.A.T.Meteş”. Conform legii, răspunde Comuna Meteş, reprezentată prin primar Dan Cosmin Opruţa.

„Podețele sunt lucrări executate de-a lungul timpului, în funcție de posibilitati, de către riverani în vederea asigurării accesului la gospodării, respectiv pentru evitarea traversării prin vadul cursului de apa – Ampoița. E adevărat că aceste lucrări nu dețin autorizație de construire. Însă podețele în cauză au suferit doar niște modificări în ceea ce privește inlocuirea tablierului din lemn – degradat – cu plăci din beton dimensionate pentru trafic redus”, explică primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

„Eu sunt pus în situația de a respecta deciziile luate de autorități, în urma sesizarilor acestui reclamagiu, care va lăsa oamenii fără acces spre locuințe. De când sunt în funcția de primar al acestei comune, nu am făcut decât să respect legea și am echilibrat multe situații găsite în primăria Meteș”, a mai declarat edilul.

11 Comments

 1. Un cetatean

  De ce nu construiti la toata lumea d le primar fara autorizatie de construire, de ce doar trei podete???? Sunt oare oamenii dvs ??? Ce autoritate reprezentati dvs daca construiti ilegal? Sau aveti doar drepturi sa controlati pe amaratii care isi construiesc un gard daca au autorizatie de construire? Ori sunteti un incompetent care nu reusiti sa duceti la bun sfarsit proiectele facute de “reclamangiu” ? Rusine

 2. Esti primar degeaba, functia asta asa mica te depaseste opruta. Apeleaza la o reconversie profesionala ca vad ca esti si fudul. Ai reusit sa faci 3 podete cu dedicatie si alea cu incalcarea legii. Ar trebui sa ti fie imputate tie!!!!

 3. Cetateanul care isi iubeste comuna

  Avand in vedere, ca acele podete existau, si au fost doar remediate, nu vad de ce il intereseaza pe fostul primar, daca acele podete au sau nu autorizatie? Si domnule Ursales, aveti autorizatie pe cele doua podete pe care le detineti? Sau mai bine spus sunteti in legalitate cu ferma, cu casa, toate au autorizatii???? Adevarul e ca sunteti doar un reclamgiu ieftin……si fara nici o sansa, in nici o directie………nici macar partidul din care faceti parte nu va mai sustine. Deci mergeti si va culcati…nu de alta, dar actualul primar are treaba, sa echilibreze si sa readuca linistea in comuna.

 4. Bai javrelor, acele podete exista de ani de zile, de când era Ursales primar. Dacă trebuie tre cineva la răspundere, Ursales trebuie tras. Hai sictir!

 5. Fermierul mirositor a ajuns reclamangiu comuneie!!! Da,al electoratului caruia ii cersea voturile si le promitea luna de pe cer…deci asta ii astepta,trimitea organele statului sa-i controleze si sa i amendeze!!! D-nul primar Opruta a incercat din rasputeri sa dreaga ilegalitatile facute de fostul,de trista amintire,iar daca a ajutat vreun cetatean nici intr un caz nu a tinut seama”al cui om este”, stimate doamn “Un cetatean”(asta facea ursales), dimpotriva ,dupa cum se vede in poza sunt chiar neamurile lui ursales!! Am si eu o curiozitate daca ursales este cu avizele la zi pentru ferma de vaci,porci sau ce o mai fi…si scugerile dejectiilor de la ferma unde se duc????…o sa cercetam si noi!!!! si cum ursales se bate mereu cu pumnul in piept cat este el de corect,ar fi onorabil sa fie primul cetatean al comunei care prezinta autorizatiile de construire pentru cele 2 poduri construite la intrarea spre proprietatile lui!!! dar sunt convins ca si autorizatii ,macar astea sa aiba,deoarece la munca ii ducea pe consilierii locali (Haragus Cornel si Gavrila Toma) iar betoniera si-a insusit o de la Primarie !!!!

 6. Pacat ca cineva judeca asa.Ce a facut acest primar rau?a ajutat niste oameni care nu aveau alte posibilităti de asi schimba podetele vechi peste care nu se putea trece.Ce rău mare a facut?oare un primar nu este pus in slujba locuitorilor?de ce mai trebuie autorizatie de constructie pentru un imobil care a existat si se repara? Pacat ca se gandesc unii sa fie todeauna ,,Gica Contra”

 7. Regretabil este că un fost primar se ocupa cu reclamarea oamenilor,cetățenilor care l au pus Intr o functie. Este foarte trist ca acest om a ajuns in această stare de degradare umană. Actualului primar i s a impus,de către autoritățile statului( Apele Române și Inspectoratul de stat în construcții) respecte legea,oamenii să prezinte documente pentru construirea podurilor sau după cum a declarat d nul primar ,se poate dispune desființarea acestor c tii. Asta este cel mai mare serviciu pe care poate sa l daca un consilier județean cetățenilor comunei ! Sa nu uitam insa că roata se poate întoarce și unele fapte se pot întoarce împotriva ta ca un bumerang in viața. Urat personaj cu suflet schimonosit care a ajuns sa fie detestat de vecini,consăteni,foști prieteni, inclusiv conducerea partidului său nu îl mai baga in seama…iar apogeul oproriu public al cetățenilor comunei Meteș. Sa speram că se va găsi o soluție în favoarea oamenilor și Dumnezeu să ne ferească in viața de astfel de caricaturi puși doar pe fapte rele!

 8. Mă fraților, Ursales nu a reclamațiilor pe nimeni decât pe actualul primar Opruta, care la rândul său l-am reclamat pe Ursales. Așa că după faptă și răsplată. Opruta in loc să se ocupe de continuarea lucrărilor începute de Ursales, nu a făcut altceva decât să i facă pkangeri fostului primar. Acum nu are decât să răspundă acest primar iresponsabil care nu este in stare să facă nimic.

 9. Stimate” ionel-ursales”- Dnul Opruta nu a reclamat pe nimeni,are cu ce să și ocupe timpul,nu că fostul care ,dacă nu l mai baga nimeni in seama,reclamă pe toți oamenii pe unde poate!!! Atât îl duce capu…dacă îl ducea mai mult judeca înainte de a face reclamații. Da, ionel-ursales ,fostul de tristă amintire a vrut sa l reclame pe d nul Opruta,dar ghinion,podurile nu au fost reparate de primarul actual ci de cetățeni,poduri moștenite de la părinții sau bunicii lor!! Atât îl duce capu…trebuia să știe că nu sunt poduri le Primariei,deci după cum spuneam…atât îl duce capu. Acum sa vedem actele pe care le dețin toți oamenii care și au construit poduri,inclusiv ursales care și a construit doua poduri. Heeeiiii ursales….betoniera este în inventarul primăriei,nu aceste poduri!! Adu betoniera înapoi la primărie și autorizația de construire pe poduri,pe ferma,precum și avizele pentru ferma cu animale rahitice!!!!

 10. Actualul primar ar trebui sa se cam grăbească sa facă ceva ca mai are puțin și nu se vede nimik după el ,și nu se știe dacă va mai prinde alt mandat,măcar Ursaleș are o ferma,și nu e rușinos sa muncești ,dar Opruta o sa plimbe gastile pe vale,ca fără oameni in spate e cam pierdut saracu,

 11. Pingback: Candidatura lui Traian Ursaleș la Consiliul Județean a fost respinsă de Biroul Electoral – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.