Politică

Candidatura lui Traian Ursaleș la Consiliul Județean a fost respinsă de Biroul Electoral

Traian Ursaleș (stânga) are un bogat istoric de candidaturi pe la diverse partide politice

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba a admis doar în parte lista de candidați depusă de Partidul Social Democrat (PSD) pentru alegerea Consiliului Județean (CJ), după ce a constatat că unul dintre cei propuși nu ar îndeplini condițiile de a fi ales.

„Biroul reține că domnul Ursaleș Traian Nicolae, candidatul PSD la funcția de consilier județean, este decăzut din dreptul de a mai ocupa orice funcție eligibilă (…) pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului – încetare care a operat în baza Hotărârii Consiliului Județean nr. 112/25.04.2019”, se arată în Hotărâre, care poate fi contestată la Tribunalul Alba.

Printr-un raport al Agenției Națională de Integritate din 19 iunie 2014, an în care Ursaleș ocupa funcția de primar într-o comună din Alba, din partea Partidului Național Liberal, s-a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce îl privea pe edil. Contestația formulată de acesta a fost respinsă definitiv în februarie 2019 de către instanța supremă. Deoarece Traian Nicolae Ursaleș era la vremea respectivă consilier județean, de această dată, din partea Partidului Mișcarea Populară, Consiliul Județean a luat act de încetarea de drept – înainte de expirarea perioadei legale – a mandatului acestuia.

Ursaleș a fost primar timp de opt ani în comuna Meteș, după care, în 2016, după pierderea alegerilor locale, a candidat la Senat, fără succes, din partea PMP.

Pentru alegerile la Consiliul Județean Alba, el a fost înscris pe poziția a 18-a pe lista PSD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.