Administrație

Municipiul Aiud accesează peste 800.000 de euro pentru creșterea calității vieţii persoanelor în vârstă

Circa 500 de persoane în vârstă din municipiul Aiud vor beneficia de un proiect realizat cu fonduri europene în valoare de 800.000 de euro prin care se propune creşterea calităţii vieţii acestei categorii sociale. Este vorvba despre o investiție care vizează construirea, în următorii doi ani, a unui centru de zi, a unei cantine sociale şi unei unităţi de îngrijire la domiciliu pe raza localităţii, a informat vineri ADR Centru.

Documentele necesare finanţării proiectului „Respect pentru bunicii comunităţii aiudene”, ce va fi realizat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, au fost semnate la Alba Iulia de către primarul municipiului Aiud, Oana Badea, şi de către directorul Direcţiei Organism Intermediar pentru POR din cadrul ADR Centru, Dan Popa.

„Aiudenii au stabilit o listă concretă de priorităţi de la care nu avem voie să ne abatem. Că e vorba despre locuri de muncă, infrastructură rutieră, fluidizarea traficului, servicii sociale sau de sănătate, parcuri şi spaţii verzi, viaţa cultural-artistică, activităţi sportive, curăţenie şi siguranţă, treaba noastră este să identificăm soluţii şi resurse pentru rezolvarea acestora. (…) Cu sprijinul partenerilor noştri, credem că acest proiect va oferi condiţii demne de un oraş european pentru vârstnicii din oraş care au nevoie de aceste noi servicii sociale”, a declarat primarul municipiului Aiud, Oana Badea, citată într-un comunicat de presă al ADR Centru, remis vineri Agerpres.

Beneficiar al proiectului este structura partenerială dintre Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Aiud şi Asociaţia Serviciul de Ajutor Maltez în România, 98% din totalul cheltuielilor eligibile fiind finanţare europeană pentru realizarea unui centru de zi, a unei cantine sociale şi a unei unităţi de îngrijire la domiciliu.

Obiectivul general al acestei cereri de finanţare urmăreşte creşterea calităţii vieţii pentru cel puţin 500 de persoane, în prezent, prin investiţii în dotări necesare infrastructurii sociale, pentru a contribui la dezvoltarea operaţionalităţii la nivel local, reducând inegalităţile şi îmbunătăţind accesul la servicii de calitate în domeniu. Valoarea totală a proiectului este de 3.692.022,75 lei (peste 817.300 euro), din care 3.586.181,49 lei (aproape 800.000 de euro) sunt fonduri nerambursabile, iar restul provin din contribuţia beneficiarului.

Concret, prin acest proiect se doreşte creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil de persoane vârstnice din Aiud.

Se estimează că peste 650 de persoane din Aiud vor beneficia, începând cu anul 2022, când se va finaliza proiectul, de o infrastructură socială de zi reabilitată şi modernizată. Pe raza municipiului Aiud vor fi deschise două centre unde vor fi oferite aceste servicii sociale, pe strada Simion Bărnuţiu, nr. 24, precum şi la sediul Asociaţiei Serviciul de Ajutor Maltez în România – strada Ion Creangă, nr. 3.

One Comment

  1. Pingback: Proiect „3 în 1” pentru vârstnicii Aiudului – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.