Administrație

Aproximativ 500 de persoane au fost angajate în ianuarie prin AJOFM Alba

Majoritatea celor aproximativ 500 de persoane angajate în ianuarie prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres.

Ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Alba, în ianuarie au fost încadrate în muncă 492 de persoane, dintre care 218 femei.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Alba, 443 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a indicat sursa citată.

Din totalul celor 492 de persoane, 213 au peste 45 de ani, 104 între 35 şi 45 de ani, 94 între 25 şi 35 de ani, iar 81 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 216 provin din mediul urban, iar 276 sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire, cele mai multe persoane, 227, au studii gimnaziale, urmate de cele cu studii liceale – 124.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în prima lună a anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.029 de persoane, a precizat Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ din AJOFM Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.