Social

Actualizare | Copilul de doi ani care căzut în fântână respiră singur

Un copil de doi ani dintr-un sat de lângă Aiud a căzut, marţi, într-o fântână, de unde a fost scos, în stop cardio-respirator, de către pompierii militari.

ACTUALIZARE

Băieţelul respiră singur şi are activitate cardiacă, după efectuarea manevrelor de resuscitare de către două echipaje SMURD.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, copilul din satul Livezile a căzut într-o fântână adâncă de 5-6 metri până la luciul apei şi încă 2-3 metri adâncime.

„După copil a coborât un localnic, care l-a menținut deasupra nivelului apei. Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent, respectiv scripete, lanț și găleată. Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare şi au continuat timp de circa 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat copilul și a continuat manevrele de resuscitare şi de creştere a temperaturii acestuia. În prezent, copilul este intubat, respiră singur, are activitate cardiacă şi este preluat de elicopterul SMURD Mureş, care a aterizat pe stadionul din municipiul Aiud”, a transmis maior Ovidiu Costea.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Băieţelul, a cărui stare este gravă, va fi transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Târgu Mureş. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Kovacs Robert, a precizat, pentru Agerpres, că victima este în stare de hipotermie şi se află în stop cardiorespirator.

Un echipaj SMURD a început la faţa locului, imediat după ce copilul a fost scos de pompieri din fântână, manevrele de resuscitare. Dacă, iniţial, s-a intenţionat aducerea copilului la spitalul din Alba Iulia, ulterior s-a apelat la un elicopter SMURD, care urmează să preia victima de pe stadionul din Aiud și să-l transporte la Tîrgu Mureş.

Detaşamentul de Pompieri Aiud a intervenit marţi în Livezile, pentru salvarea unui copil în vârstă de doi ani, care a căzut într-o fântână.

One Comment

  1. Pingback: Starea băieţelului căzut în fântână, în martie, este bună – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.