Economie

Femeia arsă în accidentul de la Fabrica de Arme Cugir a murit

Angajata Fabricii de Arme Cugir care a fost grav rănită, vineri, într-un accident de muncă produs pe linia de fabricaţie a trasoarelor a decedat într-un spital din Bucureşti, unde a fost internată cu arsuri pe peste 80% din suprafaţa corpului, informează Agerpres.

Anunțul a fost făcut miercuri de reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Vasile Suciu. Acesta a menţionat că ITM a fost anunţat că victima a decedat în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Potrivit legislaţiei, dacă s-ar fi soldat doar cu incapacitate temporară de muncă, accidentul ar fi fost cercetat de către unitate, iar ITM doar ar fi avizat dosarul. În condiţiile în care femeia a decedat, ITM este cel care cercetează accidentul de muncă.

Explozie la o fabrică de armament din Cugir. Două persoane au fost rănite

„Ne-au anunțat că persoana în cauză a decedat în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul Floreasca”, a spus Vasile Suciu.

Femeia avea 53 de ani și lucra ca pirotehnist pe linia de fabricație a trasoarelor.

Accidentul de la fabrica de armament din Cugir s-a produs pe linia de fabricație a trasoarelor

O altă angajată a suferit arsuri pe un antebraţ, fiind externată încă de vineri, 22 mai.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, prezent vineri la Cugir, cele două femei erau angajate „pe post de pirotehniste, adică încarcă încărcătură trasoare în gloanțe”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.