Politică

USR-PLUS reacționează: Atacul PSD este „josnic”

USR-PLUS susține că PSD critică noua majoritate din Consiliul Local Alba Iulia pe principiul că „strugurii sunt acri dacă nu ajung la ei”, social-democrații acuzând, anterior, „un blat” în alegerea noilor viceprimari ai municipiului.

„Albaiulienii au putut citi în această perioadă criticile Partidului Social Democrat Alba privind noua majoritate formată în Consiliul Local Alba Iulia. Concluziile sunt simple: pesediștii își schimbă părul, dar năravul ba. (…). Astfel, dacă nu au reușit să ajungă la butoanele administrației locale, așa cum au sperat în ultimele săptămâni, liderii PSD s-au lansat într-un atac josnic, mincinos și lamentabil la adresa primarului municipiului Alba Iulia și a noii majorități formate în Consiliul Local”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Biroul de presă al USR-PLUS Alba.

Potrivit sursei citate, USR PLUS a manifestat o „deschidere totală” pentru discuții cu toate forțele politice care au intrat în Consiliul Local Alba Iulia, inclusiv cu PSD – care ar fi „cerut mereu beneficii și sinecuri”.

„Echipa USR PLUS Alba Iulia și-a asumat chiar criticile din mass media și spațiul public și a avut discuții cu PSD oferindu-i prezumția de încredere, că organizația locală trece printr-un proces de reformă și vrea binele comunității. (…). Haideți să dăm cărțile pe față și să recunoaștem că PSD Alba a beneficiat de un dialog deschis și corect, deși, pe la spate, liderii organizației pesediste negociau cu Mircea Hava și oamenii lui din PNL”, se arată în comunicat.

Sursa citată punctează că liberalii au „acceptat condiția impusă” de USR PLUS și toți cei care s-au aflat în vechea conducerea administrativă au făcut „un pas înapoi”, noul viceprimar susținut de partid, Marius Filimon, fiind membru al vechiului PNL.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, Agerpres, social-democrații din Alba au susținut că, prin alegerea noilor viceprimari ai municipiului Alba Iulia, respectiv un liberal și un reprezentant al USR PLUS, Mircea Hava, fostul primar, și Gabriel Pleșa, noul edil, „dau șah-blat albaiulienilor”.

În urma alegerilor din 27 septembrie, PNL a obținut 9 mandate în Consiliul Local, USR PLUS – 7, PSD – 4, ultimul mandat revenind unui independent. Funcția de primar a municipiului Alba Iulia a revenit candidatului USR PLUS, Gabriel Pleșa, fost membru al PNL.

Vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, au fost aleși noii viceprimari ai municipiului Alba Iulia – liberalul Marius Filimon și Emil Antoniu Popescu (USR PLUS).

Propunerea PSD a fost un liberal, Voicu Paul, însă acesta a refuzat, reproșându-le social-democraților că urmăresc doar “subiecte de presă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.