Politică

Alegerea viceprimarilor. PSD acuză un „blat” între fostul și actualul primar

Social-democrații din Alba susțin că, prin alegerea noilor viceprimari ai municipiului Alba Iulia, respectiv un liberal și un reprezentant al USR-PLUS, Mircea Hava, fostul primar, și Gabriel Pleșa, noul edil, „dau șah-blat albaiulienilor”.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de către Biroul de Presă al PSD Alba Iulia, „marea schimbare pe care albaiulienii o așteptau după alegerile locale, și pe care au și votat-o, de altfel, a fost încă o dată anulată printr-un simplu blat făcut între Gabriel Pleșa și Mircea Hava”.

„Degeaba așteaptă cetățenii «reforma administrației locale – primul pas al unui nou proiect de oraș» sau «strategia și planul de dezvoltare cu reguli clare», «o administrație transparentă» ori auditul la primărie, toate promise de Gabriel Pleșa. Toate au fost doar pentru a-i amăgi pe cetățeni să-i dea votul”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, o alianță a USR-PLUS cu PSD ar fi adus „schimbarea mult așteptată” de albaiulieni.

„Marea despărțire și supărare dintre Mircea Hava și Gabriel Pleșa a fost uitată și ștearsă rapid cu buretele, căci interesul poartă fesul, iar noul PNL s-a reformat în jurul posturilor de viceprimar, împărțite frățește de cei doi vechi prieteni”, mai susțin reprezentanții PSD Alba Iulia.

În urma alegerilor din 27 septembrie, PNL a obținut 9 mandate în Consiliul Local, USR PLUS – 7, PSD – 4, ultimul mandat revenind unui independent. Funcția de primar a municipiului Alba Iulia a revenit candidatului USR – PLUS, Gabriel Pleșa.

Vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, au fost aleși noii viceprimari ai municipiului Alba Iulia – liberalul Marius Filimon și Emil Antoniu Popescu (USR – PLUS). Liberalul Marius Filimon, propus de PNL, a obținut 17 voturi și 4 împotrivă, iar candidatul USR-PLUS, Emil Antoniu Popescu, 16 voturi pentru și 5 împotrivă. Cei doi provin din vechiul PNL.

Propunerea PSD a fost liberalul Voicu Paul, însă acesta a refuzat, reproșându-le social-democraților că urmăresc doar „subiecte de presă”. În replică, Bogdan Medra (PSD) i-a spus acestuia că „nu gustă spiritul de glumă” și că, în consecință, își retrage propunerea. PSD nu a mai făcut o altă propunere, astfel fiind doar cele două candidaturi pentru cele două funcții de viceprimar.

One Comment

  1. Pingback: USR-PLUS reacționează: Atacul PSD este „josnic” – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.