Politică

Demagogia în acțiune. În plină pandemie, AUR organizează la Alba Iulia o adunare de Ziua Națională

Acțiunea demonstrativă de la Alba Iulia a fost precedată, cu o zi înainte, de una similară la Oradea

Peste o sută de persoane purtând însemnele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) s-au adunat marți, de Ziua Națională, în gara din Alba Iulia, oraş aflat în carantină, de unde au plecat spre Cetate cântând cântece patriotice şi scandând lozinci electorale.

„Azi, la Alba Iulia, în ciuda frigului, în ciuda restricțiilor, în ciuda tuturor, arătăm că noi suntem români şi că vom lupta pentru libertatea, suveranitatea şi independența noastră”, le-a spus participanților liderul AUR, George Simion.

El a afirmat că este Ziua Națională şi că nimeni nu poate să-i împiedice să fie la Alba Iulia de 1 Decembrie.

După ce au plecat din gară, participanții la marş au făcut o oprire la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, apoi la Poarta a III-a a Cetății, unde Nicolae Voiculeț a susținut un mini-recital.

Manifestanții poartă steaguri tricolore, steaguri cu însemnele AUR, fulare tricolore, dar şi căciuli cu însemne electorale. Unii poartă mască de protecție, iar alții nu. De altfel, unii participanți au strigat că s-au “săturat de mască”. De asemenea, nu se respectă permanent distanțarea socială de către toți cei prezenți.

La solicitarea Agerpres, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) au transmis că acțiunea este monitorizată de către echipajele aflate în teren.

„Persoanelor participante li s-a atras atenția să respecte distanțarea şi măsurile de protecție. S-a identificat organizatorul evenimentului, urmând a se stabili ce măsuri se vor lua”, au precizat cei de la IJJ Alba.

George Simion a anunțat că după-amiază, la ora 16,00, intenționează să ajungă în Blaj, pe Câmpia Libertății.

One Comment

  1. Pingback: Jandarmii l-au „avertizat verbal” pe Simion pentru manifestările electorale de la Alba Iulia – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.