Politică

Jandarmii l-au „avertizat verbal” pe Simion pentru manifestările electorale de la Alba Iulia

George Simion, organizatorul manifestării publice organizate marți la Alba Iulia cu participarea a peste 100 de persoane, purtând însemnele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost avertizat verbal de către Jandarmerie.

Reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Alba au precizat pentru Agerpres că a fost identificat organizatorul manifestării, acesta fiind avertizat verbal.

Potrivit legislației în vigoare, în contextul stării de alertă, este permisă organizarea de adunări publice cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu respectarea anumitor măsuri – purtarea obligatorie a măștii de protecție și a păstrării distanțării fizice. În cazul de la Alba Iulia, numărul participanților a fost mai mare de 100 și, ca atare, organizatorul a fost sancționat cu avertisment verbal.

Totodată, jandarmii au legitimat și identificat și participanți. Mulți dintre cei care nu purtau mască de protecție au prezentat însă o adeverință de la medic prin care se atesta că ar suferi de anumite boli și că, în consecință, nu ar fi obligați să aibă mască de protecție, au mai precizat cei de la Jandarmerie.

De Ziua Națională, membri și simpatizanți ai AUR veniți din întreaga țară au fost prezenți pentru câteva ore la Alba Iulia.

„Azi, la Alba Iulia, în ciuda frigului, în ciuda restricțiilor, în ciuda tuturor, arătăm că noi suntem români și că vom lupta pentru libertatea, suveranitatea și independența noastră”, le-a spus celor prezenți liderul AUR, George Simion. El a afirmat că este Ziua Națională și că nimeni nu poate să-i împiedice să fie la Alba Iulia de 1 Decembrie.

Manifestanții au purtat steaguri tricolore, steaguri cu însemnele AUR, fulare tricolore, dar și căciuli cu însemne electorale. Unii au purtat mască de protecție, iar alții nu. De altfel, unii participanți au strigat că s-au „săturat de mască”. De asemenea, nu s-a respectat permanent distanțarea fizică de către toți cei prezenți.

Autoritățile au decis prelungirea carantinei în Alba Iulia pentru 7 zile, după ce orașul s-a aflat în carantina instituită pentru 14 zile până luni noapte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.