Administrație

De luni, staționarea în parcările publice se plătește. Care sunt modalitățile de plată

Începând cu data de 18 ianuarie, în municipiul Alba Iulia a intrat în vigoare sistemul parcărilor publice cu plată, iar luni, 1 februarie, ia sfârșit „perioada de grație” de două săptămâni, timp în care cei care nu au plătit staționarea au primit doar avertismente.

Tarifele de parcare sunt între 2 lei pe oră (zona zero – roșie), 1 leu pe oră (zona 1 – albastră) și 0,5 lei pe oră (zona 2- galbenă), fiind disponibile și variante de taxare la o jumătate de oră, 2 ore sau o zi.

Abonamentele costă 50 lei pe lună sau 300 lei pe an pentru persoane fizice, respectiv 100 lei pe lună sau 600 lei pe an pentru persoane juridice.

Abonamentul transmisibil este de 75 lei pe lună pentru persoane fizice, respectiv 150 lei pe lună pentru persoane juridice.

Amenzile sunt între 500 de lei și 1000 de lei, pentru staționarea fără plată sau între 100 și 300 lei pentru cei care depășesc timpul de staționare pentru care au plătit.

Plata pentru locurile publice de parcare la Alba Iulia se poate face prin intermediul aplicației Tpark (prin opțiunea plata SMS sau card ori abonament). Se pot cumpăra și tichete răzuibile, de la puncte de vânzare – în holul primăriei, la sediul din clădirea Flips, la Direcția de venituri urmează să fie amplasate unul sau două puncte de vânzare. Administrația locală precizează însă că nu încurajează plata cu tichete.

One Comment

  1. Pingback: Primăria Alba Iulia răspunde la atacurile opoziției privind parcările – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.