Administrație

Primăria Alba Iulia răspunde la atacurile opoziției privind parcările

Ca răspuns la o serie de critici inițiate de opoziția din Consiliul Local Alba Iulia, Primăria municipiului precizează că primarul Gabriel Pleșa și echipa primăriei au lansat, săptămâna trecută, o dezbatere publică privind modificarea regulamentului privind parcările publice.

„Ne asumăm faptul că regulamentul nu este perfect și de aceea oferim posibilitatea cetățenilor să își spună părerea și să înainteze propuneri de modificare. Despre această dezbatere au fost informați și consilierii locali, iar aleșii PSD s-au grăbit să își asume «victoria» deși, în toată această perioadă, nu au făcut altceva decât să mintă, să dezinformeze și să facă figurație politică pe rețele de socializare”, se arată într-o prcizare a Departamentului de comunicare din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Regulamentul privind parcările publice din Alba Iulia a fost votat de fostul Consiliu Local și, potrivit legii, noua conducere a municipalității a trebuit să îl pună în aplicare deoarece nu există un temei legal pe baza căruia să continue amânarea aplicării, reamintește municipalitatea.

De luni, staționarea în parcările publice se plătește. Care sunt modalitățile de plată

Reprezentanții autorității locale mai precizează că „axarea parcărilor nu este o invenție locală, cum susțin doamnele și domnii consilieri locali de la PSD, ci o măsură aplicată în orașele civilizate din România și din Europa. Am fi așteptat mai multă înțelepciune și mai puțină demagogie politică din partea unor oameni, care cu siguranță au vizitat orașe europene, însă se pare că au avut ca repere mall-uri cu haine și genți, nu exemplele de civilizație urbană”.

Banii din taxarea parcărilor vor fi folosiți pentru amenajarea unor noi parcări în municipiu, se mai arată în document. Lipsa parcărilor, coroborată cu dezvoltarea urbanistică haotică sunt probleme reale care au fost ascunse sau ignorate de vechea administrație locală din Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.