Educație

Cinci elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” au fost testați pozitiv

Clădirea Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Cinci elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, unitate care își desfășoară cursurile în scenariul verde, au fost testați pozitiv, o parte dintre ei fiind preluați de familii și duși acasă, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției, Ioana Popa.

Potrivit acesteia, la întoarcerea la școală, toți cei 461 de elevi au fost testați pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar cinci dintre ei au fost confirmați cu noul coronavirus.

„Cei cinci elevi au fost izolați la infirmierie. Doi au fost preluați de familii, urmând ca și alți elevi să fie duși de părinți acasă”, a precizat Ioana Popa. Ea a adăugat că toți cei cinci elevi sunt asimptomatici.

A fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. În ceea ce îi privește pe colegii de clasă, aceștia nu intră la categoria contacților direcți, deoarece la ore s-a purtat mască de protecție și s-au respectat regulile de distanțare fizică, a explicat Ioana Popa. În schimb, sunt considerați contacți direcți câțiva colegi de cameră.

Unitatea de învățământ este singura din Alba Iulia care se află în scenariul verde, restul școlilor fiind în scenariul roșu.

În altă ordine de idei, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Ioana Presecan, în intervalul 8 – 10 februarie, în județul Alba au fost testați pozitiv, în afara celor de la unitatea de învățământ militar, un număr de 10 elevi și 2 profesori, care, însă, nu au participat fizic la ore.

„Este foarte important de precizat că niciunul dintre cei 12 nu a participat fizic la cursuri odată cu deschiderea școlilor în data de 8 februarie 2021. Majoritatea sunt elevi și profesori de gimnaziu și liceu și frecventează cursuri on-line. Testarea elevilor pozitivi nu a avut loc în școli, ci ca urmare a depistării unor cazuri în propriile familii”, a declarat, joi, Ioana Presecan.

One Comment

  1. Pingback: Zeci de elevi militari, online la cursuri din infirmieria unității – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.