Administrație

Conflictul Primăriei Alba Iulia cu STP se acutizează. Elevii și pensionari, „dați jos” din autobuse

STP acuză autoritatea locală că „a dat jos din autobus copiii”

Primăria Alba Iulia „dă jos” din autobuse pensionarii și elevii, „și la propriu și la figurat”, începând de miercuri, anunță, printr-un comunicat de presă Societatea de Transport Public SRL.

Societatea de transport reclamă neplata de către Primărie a facturilor emise pentru serviciile de transport prestate în acest an.

Conducerea societății transmite că, „pentru a putea menține activitatea de transport public, serviciu absolut esențial pentru Alba Iulia și celelalte localități membre ale AIDA TL, STP va încasa de la albaiulieni prețul întreg pentru un bilet care permite călătoria timp de o oră, chiar și de la cei care beneficiază de reduceri și gratuitate la transport”.

„Din păcate, paharul s-a umplut iar vina pentru acest lucru o poartă, strict, conducerea primăriei. Îi transmit acest lucru fără nici o rezervă domnului primar Gabriel Pleșa și îl asigur că războiul pe care crede că-l poartă cu STP este unul împotriva albaiulienilor și nu numai. Au trecut luni de zile în care noi nu am făcut altceva decât să fim evaluați și, în cele din urmă, declarați câștigători ai unei licitații”, afirmă în documentul citat, conducerea STP.

„Considerăm că suntem îndreptățiți să solicităm respectarea legilor în vigoare, respectiv asumarea în cadrul Consiliului Local, cât mai repede, a contribuției la AIDA TL, chiar și parțială, pentru anul 2021, dar și plata facturilor către STP garantată de încadrarea în limita de 1/12 din bugetul anului anterior, până la votarea bugetului”, se mai arată în document.

Trebuie precizat că, la sfârșitul anului trecut, STP a pierdut un important contract de prestări de servicii, cu municipalitatea Turda, care și-a constituit propria companie de transport public.

One Comment

  1. Pingback: Primăria Alba Iulia: În chestiunea gratuităților, STP a luat o decizie „abuzivă” – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.