Administrație

Primăria Alba Iulia: În chestiunea gratuităților, STP a luat o decizie „abuzivă”

Eliminarea de către Societatea de Transport Public (STP) Alba Iulia a gratuităților de care beneficiază elevii şi pensionarii este, în opinia autorităților locale, „un act unilateral şi abuziv”, potrivit unui comunicat transmis de către Primăria municipiului Alba Iulia.

„Decizia companiei private care administrează serviciul de transport public local, prin care au fost eliminate gratuitățile pentru elevi și pensionari, este un act abuziv. Această decizie a companiei private este una luată unilateral, fără acordul ori consultarea administrației publice. Prin urmare, vom acționa pe cale legală pentru a elimina acest abuz și a recupera orice prejudiciu adus administrației și cetățenilor municipiului Alba Iulia”, se menționează în comunicat.

Menționăm că STP Alba Iulia a anunțat că va sista de miercuri gratuitățile de care beneficiază elevii şi pensionarii, care vor urma astfel să achite integral prețul unui bilet, respectiv 2,5 lei, ca urmare a unor restanțe la plată, în valoare de aproape 3 milioane de lei, acumulate de Primărie.

„Este cunoscut faptul că între administrația locală și compania STP S.A există, în prezent, un blocaj în ceea ce privește semnarea unui nou contract de gestiune a serviciului de transport public. Considerăm că astfel de acțiuni, venite din partea operatorului, sunt făcute cu scopul de a pune presiune atât pe aparatul administrativ cât și pe consilierii locali. Nu acceptăm șantajul și nici nu vom negocia cu pistolul la tâmplă. Obiectivul nostru, al administrației publice, este de a asigura cetățenilor municipiului un serviciu de transport public modern, eficient și la costuri cât mai reduse”, transmit reprezentanții Primăriei.

Potrivit acestora, nu se va accepta „risipa banului public”, chiar dacă există „astfel de acțiuni, menite a pune presiune” pe administrație.

„Considerăm că sumele pe care municipalitatea le plătea pentru transportul public, şi care se vor a fi plătite în continuare, sunt aberante şi nejustificate. Nu putem accepta ca sume de ordinul a 6, 7 sau chiar 8 milioane de euro, care înseamnă între 10 şi 15% din bugetul anual al oraşului, să fie cheltuite pentru serviciul de transport public. Cu atât mai mult cu cât există exemple de bune practici la alte administrații din țară, la Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu-Mureş sau alte municipii, unde transportul public este realizat la standarde mult mai înalte şi cu costuri mult mai mici”, susțin reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Aceștia le cer scuze celor pe care situația creată „în mod unilateral” de către operatorul de transport public i-a afectat „în mod direct” şi îi asigură, totodată, că vor face tot ce ține de ei „pentru buna funcționare” a serviciului de transport public.

Conflictul Primăriei Alba Iulia cu STP se acutizează. Elevii și pensionari, „dați jos” din autobuse

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.