Administrație

Secția ATI–CoViD a Spitalului Aiud are nevoie de mai mulți medici. La cine s-a făcut apel

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență aprobarea detașării la Spitalul Municipal Aiud, unitate care asigură tratarea cazurilor CoViD-19 severe și grave din județ, a șase medici ATI, din care patru din alte județe, pentru a putea crește astfel la 30 numărul de paturi din secția de Terapie Intensivă.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, toate cele 20 de paturi sunt ocupate. Spitalul poate asigura prezența a trei medici sunt pe tura de zi. Tura de noapte este asigurată de către medici de la celelalte spitale din județ, conform unui grafic de gărzi.

„În prezent, în județul Alba, în structura Spitalului Municipal Aiud, desemnat spital suport CoViD, există o secție cu 20 de paturi ATI–CoViD, toate ocupate. Direcția de Sănătate Publică a județului Alba a solicitat Spitalului Municipal Aiud întocmirea, în regim de urgență, a unui necesar de medici ATI, în vederea detaşării de personal din județul Alba sau din alte județe pentru extinderea numărului de paturi, astfel încât să poată fi asigurată asistența corespunzătoare bolnavilor de CoViD”, se menționează în comunicat.

Conform DSP, Spitalul Municipal Aiud a cerut detaşarea a 6 medici ATI – 2 din Alba şi 4 din alte județe.

„DSP a înaintat această solicitare comandantului acțiunii (DSU) în vederea ducerii la îndeplinire. Se estimează, astfel, creşterea capacității secției ATI–CoViD la 30 de paturi”, se precizează în comunicat.

Totodată, DSP a solicitat Spitalului Municipal Aiud să analizeze „reconfigurarea structurii funcționale în vederea suplimentării numărului de paturi pe secția Interne Cardiologie CoViD cu încă 40 de paturi cu oxigen, această secție având cea mai mare adresabilitate în rândul bolnavilor CoViD din județ”.

În calitate de spital suport CoViD, Spitalul Municipal Aiud asigură tratarea cazurilor severe şi grave, însă toate spitalele din județ au secții CoViD, unde sunt tratați pacienți cu forme uşoare şi moderate ale bolii, mai arată sursa citată.

La un an de la debutul pandemiei, în județ au fost testate pozitiv peste 16.750 de persoane, dintre care în jur de 450 au decedat.

One Comment

  1. Pingback: DSP solicită suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii cu CoViD-19 – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.