Administrație

DSP solicită suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii cu CoViD-19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba solicită 71 de paturi în plus pentru tratarea pacienților CoViD în spitalele din județ și creșterea capacității ATI–CoViD, în prezent existând 330 de locuri pentru persoanele depistate cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI, potrivit unui comunicat transmis, marți, Agerpres.

Astfel, în cadrul unei videoconferințe convocate de DSP Alba și la care au participat reprezentanți ai tuturor spitalelor din județ, s-a discutat și stabilit suplimentarea numărului de paturi destinate tratării bolnavilor CoViD din Alba cu 71.

Potrivit sursei citate, numărul paturilor CoViD ar crește astfel la 401, în prezent existând 330 de locuri pentru pacienții depistați cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI–CoViD.

„Cele 71 de locuri noi se preconizează a fi repartizate astfel: 20 de paturi vor fi înființate la Spitalul Orășenesc Câmpeni; 11 paturi în plus la Spitalul Orășenesc Cugir (total 35); 20 de paturi în plus la Spitalul Municipal Blaj (în total 46); 10 paturi în plus la Spitalul Orășenesc Abrud (în total 30); 5 paturi în plus la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud (în total 45); 5 paturi în plus la Spitalul Municipal Sebeș (în total 28)”, se precizează în comunicatul transmis de DSP.

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia funcționează, la secția Infecțioase, 45 de paturi CoViD, în timp ce la Spitalul Municipal Aiud, spital suport CoViD, există 150 de paturi destinate pacienților pozitivi, din care 20 de paturi ATI–CoViD.

„Asigurăm locuitorii județului că suplimentarea paturilor pentru tratarea pacienților CoViD nu va afecta actul medical în ceea ce privește pacienții non-CoViD. În ceea ce privește locurile la secția ATI–CoViD a Spitalului Municipal Aiud, desemnat spital suport, în prezent există o presiune foarte mare pe medicii anesteziști, dar prin detașarea unor medici din alte zone se va crea posibilitatea suplimentării paturilor ATI–CoViD cu până la 10. La momentul actual există dotările necesare, factorul uman fiind însă insuficient pentru a face față suplimentării cu 50% față de locurile actuale ATI–CoViD”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Luni, DSP Alba a cerut Departamentului pentru Situații de Urgență aprobarea detașării la Spitalul Municipal Aiud, unitate care asigură tratarea cazurilor CoViD severe și grave din județ, a unui număr de 6 medici ATI, din care 4 din alte județe, pentru a putea crește astfel la 30 numărul de paturi din secția ATI–CoViD.

Secția ATI–CoViD a Spitalului Aiud are nevoie de mai mulți medici. La cine s-a făcut apel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.