Sănătate

Vaccinarea cu serul Johnson & Johnson ar putea începe la jumătatea lunii aprilie

Vaccinarea împotriva CoViD-19 cu serul Johnson & Johnson ar putea începe în România la jumătatea lunii aprilie, a informat, vineri, Ministerul Sănătății.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, ceea ce, potrivit Ministerului Sănătății, constituie un avantaj atât logistic, cât și din punctul de vedere al acoperirii vaccinale a unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt.

Datele preliminare din studiul clinic privind vaccinul Johnson & Johnson arată că acesta are o eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice, reducând semnificativ cazurile de CoViD-19 în rândul persoanelor imunizate.

Astfel, din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de CoViD-19, în timp ce din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19.

De asemenea, la 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0%.

Studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfășurat în mai multe țări, inclusiv Africa de Sud și Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv.

Vaccinul este dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson.

Vicepreședintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-CoViD (CNCAV), Andrei Baciu, a declarat marți, 23 martie, că primele doze de ser produs de Johnson&Johnson vor sosi în România cel mai probabil în luna aprilie, urmând să fie livrate în jur de 100.000.

One Comment

  1. Pingback: Vaccinul anti-CoViD Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.