Sănătate

Vaccinarea, la faza pe primării. Primarii, solicitați să facă liste cu cei care vor să se imunizeze

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba le solicită primarilor din mediul rural să întocmească până joi seara liste cu cetățenii care doresc să se imunizeze anti-CoViD-19, urmând ca echipe mobile să se deplaseze în teren pentru vaccinarea doritorilor.

„Pentru a facilita accesul la vaccinare în cazul persoanelor care locuiesc în mediul rural, DSP Alba solicită primarilor de comune să întocmească liste cu doritorii din UAT-urile pe care aceștia le conduc. (…) Noi vom organiza echipe de vaccinare mobile, ne vom deplasa în aceste comunități tocmai pentru a putea asigura persoanelor accesul la vaccin. Se poate opta pentru tipul de vaccin pe care aceste persoane îl doresc”, a anunțat, marți, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Astfel, DSP are în vedere organizarea de echipe mobile care să se deplaseze în teren pentru vaccinarea cetățenilor, urmând să se stabilească anumite itinerarii în funcție de listele cu doritori ce vor fi întocmite de primari.

„Totodată, solicităm operatorilor economici care au peste 100 de angajați întocmirea de liste cu angajații care doresc vaccinare, iar în cazul în care aceștia dețin personal medical angajat, DSP Alba trimite acolo vaccin, iar, în cazul în care aceștia nu au personal medical angajat, echipe mobile ale DSP Alba se vor deplasa în aceste unități pentru a vaccina salariații”, a precizat Alexandru Sinea.

În cazul agenților economici mai mici, cu sub 100 de angajați, DSP va organiza vaccinarea lor la centrele fixe deschise în județ.

Listele de la primării şi de la agenții economici trebuie trimise până la finalul zilei de joi, la adresa sanatate_publica@dspalba.ro.

De la începutul lunii ianuarie, în Alba au fost realizate peste 45.000 de vaccinări.

One Comment

  1. Pingback: Săteni din Apuseni şi de pe Valea Sebeșului, vaccinați anti-CoViD-19 de echipe mobile – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.