Sănătate

Săteni din Apuseni şi de pe Valea Sebeșului, vaccinați anti-CoViD-19 de echipe mobile

Zeci de localnici din sate din Munții Apuseni și de pe Valea Sebeșului au fost vaccinați miercuri anti-CoViD-19 de echipe mobile, a informat, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

„Echipa mobilă a vaccinat astăzi, în nici două ore, 40 de persoane în Pianu de Sus și urmează să se deplaseze în Pianu de Jos pentru încă 50 de imunizări. Mulțumesc colegilor din echipa mobila și primarului comunei pentru organizarea impecabilă”, a transmis, pe contul său de Facebook, șeful DSP Alba.

Ulterior, acesta a postat că alte 40 de persoane au fost vaccinate în Lupșa, o comună din Munții Apuseni, tot de o echipă mobilă, cu vaccin Moderna.

DSP Alba le-a solicitat recent primarilor din mediul rural să întocmească până joi seara liste cu cetățenii care doresc să se imunizeze anti-CoViD-19, urmând ca echipe mobile să se deplaseze în teren pentru vaccinarea doritorilor.

Vaccinarea, la faza pe primării. Primarii, solicitați să facă liste cu cei care vor să se imunizeze

„Pentru a facilita accesul la vaccinare persoanelor care locuiesc în mediul rural, DSP Alba solicită primarilor de comune să întocmească liste cu doritorii din UAT-urile respective. (…) Noi vom organiza echipe de vaccinare mobile, ne vom deplasa în aceste comunități tocmai pentru a putea asigura persoanelor accesul la vaccin. Se poate opta pentru tipul de vaccin pe care aceste persoane îl doresc”, a declarat directorul executiv al DSP Alba.

De la începutul lunii ianuarie, în Alba au fost realizate peste 45.000 de vaccinări.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost confirmate cu noul coronavirus 20.162 de persoane, din care 18.581 s-au vindecat, iar 585 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 199.035, potrivit DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.