Social

Escroc de profesie, prins de polițiștii din Alba într-un alt dosar de înșelăciune

Unul dintre bărbații bănuiți că ar fi încasat în numele unei firme din Giurgiu, folosindu-se de o factură falsă, peste 70.000 lei de la o societate comercială din Alba Iulia, și care era dat în urmărire națională, a fost depistat de polițiștii din județul Alba.

Bărbatul se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 8 ani, tot pentru înșelăciune și fals, pronunțată luna trecută de către Curtea de Apel Pitești.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna mai, cele 4 persoane vizate de anchetă ar fi postat un anunț în numele unei societăți comerciale din județul Giurgiu, oferind spre vânzare materiale de construcții. Ulterior, fiind contactați de reprezentanții unei societăți comerciale din municipiul Alba Iulia, ar fi emis o factură falsă în valoare de peste 70.000 de lei în numele societății din județul Giurgiu, cu toate că nu aveau nicio legătură cu aceasta, pe care ar fi încasat-o prin virament bancar”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, Luminița Prodan.

Potrivit acesteia, cu ocazia celor 4 percheziții efectuate vineri, una în județul Alba, două în județul Argeș și una în județul Dâmbovița, la domiciliile a 4 persoane bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, au fost ridicate mai multe sume de bani, telefoane și laptop-uri.

„Unul dintre bărbații depistați de polițiști era dat în urmărire, fiind posesorul unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 8 ani de închisoare pentru înșelăciune și fals”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Originar din Vâlcea, acesta a fost prins de polițiști pe raza municipiului Alba Iulia, fiind condus pentru audieri la sediul IPJ.

Luna trecută, Iulian Constantin T. a fost condamnat definitiv, prin contopirea mai multor pedepse, de Curtea de Apel Pitești la 8 ani 2 luni și 20 zile închisoare într-un dosar deschis în 2019. Acesta era liberat condiționat din executarea unei pedepse de 3 ani și 3 luni închisoare, pronunțată în 2015 de Curtea de Apel București. De asemenea, mai avea o pedeapsă cu închisoarea dată de Curtea de Apel Pitești în 2017, potrivit informațiilor de pe portalul instanței.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna mai a anului 2021, cele 4 persoane vizate de anchetă ar fi postat un anunț, în numele unei societăți comerciale din județul Giurgiu, oferind, spre vânzare, materiale de construcții (fier beton).

„Ulterior, fiind contactați de reprezentantul unei societăți comerciale din municipiul Alba Iulia, ar fi emis o factură falsă, în valoare de 76.846 lei, în numele societății din județul Giurgiu, cu toate că nu au nicio legătură cu aceasta, iar ulterior ar fi încasat-o, printr-un virament bancar”, arată IPJ Alba.

La percheziții, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice din IPJ Alba, au participat polițiști de investigare a criminalității economice din Argeș și Dâmbovița, sprijiniți de polițiști din structurile pentru acțiuni speciale din Alba și Argeș.

Percheziții în Alba, Argeș și Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune și fals

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.