Politică

Premierul Cîțu declară că a fost la curent cu situația din Alba

Premierul Florin Cîțu afirmă că a fost permanent informat, de către șeful DSU, Raed Arafat, și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, despre situațiile provocate de inundațiile înregistrate în Alba, subliniind că așteaptă de la prefectul județului o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor necesar pentru a veni în sprijinul celor afectați.

„Am fost permanent informat despre situația inundațiilor din județul Alba, prin Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roșia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în același timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă. Aștept de la prefectul județului Alba o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectați”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Zeci de persoane au fost evacuate, mai multe case au fost avariate și inundate, mai multe autoturisme au fost luate de ape și o serie de drumuri sunt blocate în urma inundațiilor produse vineri în Munții Apuseni, potrivit unui bilanț transmis în cursul serii de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

De asemenea, peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost cazate temporar la Căminul cultural din Roșia Montană, după ce zeci de case din satul Dăroaia au fost inundate, vineri seara, multe fiind avariate și de o alunecare de teren, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

One Comment

  1. Pingback: Premierul Cîțu vizitează zonele afectate de inundații din județul Alba – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.