Administrație

Premierul Cîțu vizitează zonele afectate de inundații din județul Alba

Florin Cîțu, la Alba Iulia (fotografie de arhivă)

Premierul Florin Cîțu va vizita, duminică, localitatea Ocoliş, județul Alba, afectată de inundațiile din ultimele zile, informează Guvernul.

Cîțu se va afla la sediul Primăriei Ocoliş, unde va analiza situația împreună cu primarii localităților din județul Alba în care s-au produs inundații, după care va face o vizită în teren.

La discuții vor participa edilii din Ocoliș, Roșia Montană, Câmpeni, Abrud. Alături de premier vor fi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

Joi după-amiaza, comuna Ocoliş a înregistrat precipitații „istorice”, de 223 l/mp, într-un interval de numai cinci ore, provocând inundații „fără precedent”, potrivit Administrației Naționale „Apele Române”.

În urma ploilor torențiale și a scurgerilor rapide de pe versanți, pe râul Ocoliș, s-a produs o viitură puternică, cu efecte locale severe. Au fost inundate zeci de case, multe fiind distruse. Mai mulți localnici au fost nevoiți să se adăpostească, de teama apei, în podurile imobilelor. De asemenea, câteva mașini au fost distruse, fiind luate de apă, iar un drum județean, DJ 750G, a fost avariat şi colmatat.

Mai multe orașe și comune din Alba s-au aflat joi şi vineri sub avertizare de cod roșu meteo, fiind înregistrate pagube însemnate din cauza inundațiilor.

Sute de pompieri militari, jandarmi, polițiști, salvamontiști, voluntari de la Crucea Roșie, angajați ai SGA, CNAIR, Electrica au acționat pentru limitarea/înlăturarea efectelor provocate de inundații.

Premierul Cîțu declară că a fost la curent cu situația din Alba

One Comment

  1. Pingback: Bode, cronicarul vizitei guvernamentale în Apuseni. „62 s-au cazat la rude, 208 – la căminul cultural” – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.