Administrație

Bode, cronicarul vizitei guvernamentale în Apuseni. „62 s-au cazat la rude, 208 – la căminul cultural”

Imagine din timpul vizitei guvernamentale în Apuseni

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a transformat în cronicarul vizitei desfășurate de premierului Cîțu duminică în județul Alba, care încearcă să evalueze efectele inundațiilor din zilele trecute și să estimeze nevoile pentru înlăturarea efectelor viiturilor.

„Alături de premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, prefectul Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean, Ioan Dumitrel și șefii structurilor MAI am efectuat astăzi o vizită în județul Alba, în localitățile afectate de inundaţii. Împreună cu primarii localităților afectate am analizat efectele fenomenelor meteo înregistrate în acest județ, în ultimele zile”, povestește ministrul Bode pe pagina lui de socializare.

„Efectele fenomenelor hidrometeorologice care au avut loc aici au produs pagube însemnate în 13 localități, fiind afectate de viituri 120 case, 14 beciuri, 34 curți, 2 străzi, 2 operatori economici, iar 18 autovehicule au fost luate de ape. Din fericire, nu au fost înregistrate victime”, citează titularul Internelor din rapoartele întocmite de subordonați.

De asemena, Bodea ține socoteala sinistraților: „Din locuințele afectate de inundații au fost evacuate 290 de persoane din patru localități (Ocoliș, Roșia Montană, Gura Sohodol și Câmpeni), din care 62 s-au cazat la rude, iar 208 persoane din localitatea Roșia Montană sunt cazate la Căminul cultural din localitate”.

Ministrul mai amintește că circulația rutieră este restricționată pe DN 74/A și a fost temporar oprită pe DJ 750A, unde se acționează pentru remedierea situației.

În ceea ce privește starea alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 10 localități din județul Alba, fiind afectați 10.300 de consumatori. Pentru remedierea situației, în teren acționează mai multe echipe DEER, companie din grupul Electrica SA, în acest moment fiind lipsiți de energie electrică 92 de abonați din Ocoliș.

„În urma evaluării pagubelor înregistrate, Guvernul Cîțu va asigura în regim de urgență ajutoarele necesare pentru a veni în sprijinul populației afectate. Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă și necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste oamenii din cele 13 localități din județul Alba va găsi un răspuns urgent din partea Guvernului”, concluzionează Lucian Bode.

Premierul Cîțu vizitează zonele afectate de inundații din județul Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.