Administrație

Florin Cîțu promite „sume fixe de bani” celor afectați de inundațiile din Alba

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică, după întâlnirea cu primarii din comunele din județul Alba cele mai afectate de inundații, că oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucție.

„Am creat cadrul legal acum o lună și ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără a mai fi nevoie de o ședință de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea să primească susținere financiară, materiale, tot ceea ce este nevoie. Sunt sume fixe, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta. În acest moment, trebuie să ne asigurăm că oamenii pot să-și recupereze și să-și repună gospodăriile cât mai repede în situația inițială”, a spus Cîțu.

El a adăugat că faptul că nu au existat victime este un lucru bun, iar oamenii s-au avertizat între ei despre pericolul inundațiilor.

„Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat. În primul rând începem cu gospodăriile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja dacă este nevoie de apă, vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă, dacă este nevoie de locuințe, saltele, utilaje, de Armată, am vorbit cu domnul general (Nicolae Ciucă, ministrul Apărării – nota red.) pentru personal, dar și de utilaj greu pentru a ajuta. Toate resursele vor fi puse la dispoziție pentru a rezolva cât mai repede. În primul rând gospodăriile cetățenilor să poată să-și revină cât de curând la normal, apoi vom începe și cu arterele principale”, a mai spus Cîțu.

Prim-ministrul a precizat că i-a asigurat pe primarii din Ocoliș, Roșia Montană, Câmpeni și Abrud de toată susținerea din partea Guvernului.

One Comment

  1. Pingback: Premierul Cîțu supralicitează: Banii vin începând de mâine! – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.