Politică

Ludovic Orban: Trebuie să existe o strategie de dezvoltare la Roșia Montană

Președintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, marți, înscrierea Peisajului cultural minier Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial și a punctat că trebuie să existe o strategie de dezvoltare a zonei.

„Mă bucur că demersul început în perioada guvernării PNL, anul trecut, de retrimitere a dosarului către UNESCO a fost finalizat cu o decizie favorabilă. (…) Din punctul meu de vedere, nu cred că se poate găsi o legătură directă între includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO și activitățile economice de minerit. (…) Ceea ce ne interesează la nivel guvernamental, și aici am discutat în coaliție, trebuie să existe o strategie de dezvoltare la Roșia Montană, în condițiile în care odată cu includerea în patrimoniul UNESCO trebuie construiți niște piloni care să permită cu adevărat o viață economică și o dezvoltare la Roșia Montană. (…) Este necesar, pe de-o parte, conservarea zonei și, pe de altă parte, un plan de dezvoltare pentru locuitorii din zonă care au nevoie de locuri de muncă, de o activitate care să le permită să trăiască decent”, a declarat Orban la Parlament, la finalul ședinței de coaliție.

Peisajul cultural minier Roșia Montană a fost înscris, marți, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia a fost luată, prin consens, de Comitetul Patrimoniului Mondial în cea de a 44-a sa sesiune, extinsă, de la Fouzhou, China, ce se desfășoară online în perioada 16 – 31 iulie.

Primarul Furdui (Roșia Montană): Istoria s-a oprit astăzi în ceea ce privește mineritul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.