Economie

Romsilva anunță că începe să doneze cei 500 de metri cubi de lemn celor afectați de inundațiile din Alba

Fotografie de arhivă

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat sprijinirea cu 500 metri cubi lemn de rășinoase pentru reconstrucția locuințelor afectate de inundațiile produse, recent, în mai multe localități din județul Alba, informează instituția într-un comunicat de presă.

În plus, Romsilva va asigura și transportul lemnului necesar lucrărilor de reconstrucție a caselor afectate de inundații, până la locul indicat de către Prefectura Județului Alba și de autoritățile locale, care se vor asigura că lemnul pentru construcții va ajunge la persoanele sinistrate.

„Sprijinul este oferit la inițiativa ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, care a vizitat recent zonele afectate de inundații din județul Alba. În ultimii ani, Romsilva a derulat mai multe proiecte de responsabilitate socială, prin donarea de lemn pentru încălzirea locuințelor pentru persoanele defavorizate, lemn pentru construcții în urma producerii unor calamități și sprijinirea cu puieți forestieri și asistență tehnică pentru acțiuni de împădurire”, menționează Regia.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Ministrul Mediului donează 500 de mc de lemn persoanelor afectate de inundații

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.