Social

Răzmerița din Telciu a intrat în faza represaliilor. Șase persoane au fost amendate pentru că au aruncat cu ouă

Reprezentanții conducerii au intrat sub tirul ouălor aruncate de sătenii din Telciu

Șase persoane din comuna bistrițeană Telciu, localitate unde a fost instituită zonă specială de siguranță publică, au fost amendate joi pentru că au aruncat cu ouă spre mașinile în care se aflau reprezentanții operatorului regional de apă, veniți să debranșeze cele aproximativ 850 de familii care refuză să încheie contracte cu furnizorul, dar continuă să folosească acest serviciu.

Mai mulți săteni s-au adunat, joi, într-o parcare de la intrarea în localitate, de pe marginea DN 17C, cu scopul de a nu permite echipelor furnizorului de apă să intre în comună.

Potrivit informațiilor furnizate Agerpres de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud, Paul Rodilă, au fost aplicate trei amenzi în baza articolului 2, punctul 4 din Legea 61/1991, în valoare de 900 de lei.

La rândul lor, jandarmii au aplicat trei amenzi în valoare totală de 300 de lei, tot pentru aruncarea de obiecte, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean, Georgeta Cășvan.

Comuna Telciu a devenit, începând de joi, zonă specială de siguranță publică.

Revoltă la Telciu. Comuna a fost declarată zonă specială de siguranță publică și e păzită de jandarmi

În cursul zilei de miercuri, angajații și managerul operatorului regional de apă Aquabis au fost împiedicați de către localnici să verifice starea tehnică a rețelei de alimentare cu apă și a căminelor situate pe domeniul public, cu toate că localnicii au fost cei care au reclamat probleme și pierderi pe rețea.

Mai mult, managerul Aquabis, Ion Şandru, a avut nevoie de ajutorul Poliției pentru a părăsi localitatea în siguranță, după ce a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, care l-au amenințat și i-au adresat injurii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.