Mozaic

Pictură murală cu vopsea purificatoare, la Alba Iulia. Este cea mai mare de acest fel din Transilvania

„Este o zi mai deosebită astăzi, tocmai prin deosebitul situației”, a anunțat vineri, pe contul său de Facebook, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. „Este o bucurie ca Alba Iulia să fie gazda celei mai mari picturi murale cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania, însă la fel de important este și mesajul pe care artistul Laurenţiu Alexandrescu (Irlo) îl transmite de la Alba Iulia lumii întregi, prinse în goana dezvoltării economice”, a mai spus Pleșa.

Proiectul „Mama natură” și întreaga idee, prin care orașele afectate de poluare ar trebui să își reîntoarcă atenția spre mediul înconjurător, dar și personificarea pământului ca o „Mamă” iubitoare, așteptându-ne mereu să fim atenți la ce este cel mai important pentru a prelungi existența omenirii pe Terra sunt mesaje cu impact emoțional, care sper să prindă rădăcini în inimile tuturor.

„Personal îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect, pe copiii și tinerii de la XEO, care au lucrat și au schimbat cu adevărat fața anostă, uneori, a acestei zone urbane, dar au și transmis un mesaj important pentru locuitorii zonelor urbane din România și din întreaga lume, până la urmă. Sunt bucuros să văd acest proiect finalizat, un proiect care are și laturile sale benefice din ceea ce ar trebui să însemne această vopsea specială folosită, dar și puternicul mesaj trimis și transmis nouă tuturor celor care ar trebui să ne punem foarte serios problema poluării și a efectelor sale nocive asupra noastră, a tuturor, a copiilor și generațiilor care vor veni”, a mai transmis primarul municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.