Social

Organizarea nunților și a botezurilor, interzisă în Sâncel

Primăria Sâncel (fotografie de arhivă)

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) în spații închise și/sau deschise este interzisă, începând de duminică noaptea, în Sâncel, o comună din apropierea municipiului Blaj, unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2, respectiv 3,46, este cea mai ridicată din județul Alba.

Întrunit în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a adoptat, duminică, o hotărâre privind constatarea ratei de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 și stabilirea măsurilor de limitare și prevenire a răspândirii virusului la nivelul municipiului Blaj și comunelor Sâncel și Unirea. Măsurile intră în vigoare începând cu data de 20 septembrie, ora 00,00, pentru o durată de 14 zile.

Potrivit documentului adoptat, măsurile stabilite pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în cele trei unități administrativ-teritoriale sunt cele prevăzute în hotărârea CJSU Alba nr. 208 din 10 septembrie. Astfel, potrivit anexei hotărârii CJSU de duminică, în comuna Sâncel, unde rata de infectare a ajuns la 3,46, vor intra în vigoare măsurile prevăzute în Hotărârea CJSU Alba nr. 208 din 10 septembrie – art.2 lit.A și D.

Printre măsurile prevăzute la art. D menționat, valabile în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori, se numără: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă; organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă; organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă; se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) în spații închise și/sau deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Cu cea mai mare rată de infectare din județ, comuna Sâncel, care are în componență trei sate, are 9 cazuri de infectare la o populație de 2.599 de locuitori. Primele cazuri, în număr de 3, au fost raportate în 9 septembrie. În condițiile în care DSP a anunțat sâmbătă și duminică alte 4, respectiv alte 3 cazuri înregistrate în Sâncel, rata de infectare, calculată cu câteva zile întârziere, arată că aceasta va fi în continuă creștere.

Alte măsuri restrictive vor fi instituite și în Blaj, unde rata de infectare este de 2,27 și în comuna Unirea – 2,46.

One Comment

  1. Pingback: S-a modificat schimbarea: nunțile și botezurile sunt din nou permise la Sâncel – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.